Днес, 18 ноември, у нас отбелязва 21 години от първия

...
Днес, 18 ноември, у нас отбелязва 21 години от първия
Коментари Харесай

bTV Новините празнуват 21 г. от първия си ефир. Репортер на годината е Бесте Сабри

Днес, 18 ноември, у нас отбелязва 21 години от първия си ефир. В предизвикателна за България година, белязана от три парламентарни и един президентски избор, в подтекста на продължаваща Covid рецесия, редакцията на bTV отличи най-хубавите си сътрудници за 2021 година в обичайния вътрешен конкурс на медията.

Репортер на годината стана Бесте Сабри . Талантливият млад кореспондент е част от екипа на bTV от декември 2020 година, само че заслужи високата оценка на сътрудниците си за професионалното и задълбочено създаване на тематиката за Коронавирус пандемията във всички нейни обществени аспекти - медицински, учебен и човешки. Емблематичен за работата на Сабри е и филмът ѝ за bTV Репортерите „ “, в който журналистката потърси отговор на въпроса за какво родителите през днешния ден отсрочват дълго решението за раждане на първото си дете, като направи обществен и стопански паралел с образци в страни от Азия, Америка и Европа.

" В годината, доминирана от предизборни акции, една от най-младите ни сътрудници се открои с извънреден гений в откриването и отразяването на значими вести и събития отвън политиката. Бесте Сабри създаде мощни материали по основни обществени и здравни тематики, откри и описа неповторими човешки истории. Тя беше и един от най-всеотдайните публицисти на първа линия на Коронавирус пандемията. Докато откриваме, развиваме и отличаваме млади гении като Бесте, ще гледаме с оптимизъм на бъдещето на журналистическата специалност “, разяснява Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Най-добрият измежду операторите за 2021 година е Добромир Иванов , който печели влиятелното отличие за четвърти път. Той е част от екипа на bTV през цялото време на малкия екран и през годините обективът му е разказал на феновете десетки вълнуващи истории. Само преди няколко седмици документалният филм на Добромир Иванов и водещата на „ Тази събота и неделя “ Мария Цънцарова „ “ раздруса феновете с достоверни фрагменти от реанимацията на Коронавирус отделението на ВМА и провокира необятен публичен отзив и спор.

Зад крайния резултат от работата на всеки кореспондент и оператор, зад кадър по време на едни от най-напрегнатите и динамични ефири, стои и един добър продуцент.

Признание за своя професионализъм като продуцент на bTV Новините получи Росен Цветков , към този момент прочут на феновете като одобрен проверяващ публицист с редица влиятелни и интернационалните самопризнания за работата си през годините. Той продължава професионалното си развиване в нюзрума на bTV, като става първият „ Репортер на годината “ (от 2017 г.), който към този момент е притежател и на премията „ Продуцент на годината “.

Кореспондент на годината е Ирина Жерева с премия за отдадената ѝ работа по отразяване на събитията в Благоевград и района.

За трети път Калояна Славова беше отличена за „ Монтажист на годината” - за основаването на редица видеорепортажи и филми за новините и настоящите излъчвания на малкия екран.

Силната журналистика на нюзрума на bTV и безпристрастното отразяване на предизборните акции през тази година бяха високо оценени освен от феновете, само че и от международно приети институции и организации - bTV бe оповестена за медийната марка с най-голям показател на доверие в частния бранш в България и в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР