Днес, 18 ноември, рожденикът е малко по-различен, затова и материалът

...
Днес, 18 ноември, рожденикът е малко по-различен, затова и материалът
Коментари Харесай

Мики Маус на 90

Днес, 18 ноември, рожденикът е малко по-различен, по тази причина и материалът в негова чест е по-необичаен.

Мики Маус, един от обичаните анимационни герои на няколко генерации, навършва цели 90 години. Подобен празник заслужава дълги и шумни тържества. Всъщност, те към този момент са почнали и се чака да продължат цели няколко месеца.

 Снимка 389945

На 18 ноември 1928 година Мики Маус прави своя ефирен дебют - в анимацията " Параходът Уили ". Първоначално симпатичната мишка се озвучава от самия Уолт Дисни, а с годините се трансформира в един от емблематичните облици на компанията му.

В интерес на истината, обликът на Мики Маус е основан половин година преди да види бял свят . Ражда се в студиото на Дисни за Юнивърсъл. Първоначалната концепция е мишката да бъде заместител на Освалд Щатливия заек, само че съумява да се трансформира в нещо доста повече. Дори в началото Мики наподобява повече на заек, в сравнение с мишка .



Уолт Дисни и по-рано прави опити с неми филми, в които героите са мишлета. Но в този миг компанията сe нуждае от нещо огромно, с цел да успее да оцелее. Така се ражда концепцията тази продукция с Мортимър Маус (както е първичната концепция за име) да бъде озвучена. И самичък се заема с тази задача.

В първата публично излъчена анимация с присъединяване на Мики Маус (предшествана от две неуспешни) има освен озвучениe на героя, само че и звукови резултати . И след премиерата в Ню Йорк триумфът и славата не закъсняват.

Затова и 18 ноември 1928 година се счита за рождения ден на обичания анимационен воин. От тази дата стартира славният му живот и по този начин - до ден-днешен. Две години след първото лъчение на " Параходът Уили " се появяват и първите комикси с присъединяване на Мики Маус.

 Снимка 389944

През 1935 година пък аниматорът Фред Мур прави Мики Маус по-подвижен и основава оня емблематичен облик, който ни кара да се усмихваме и през днешния ден, даже от дълго време да сме минали възрастта, в която да заспиваме с детски филмчета.

А даже и да сме израснали със симпатичния мишок, евентуално сме пропуснали тези забавни детайлности за него.

Има четири пръста. А за какво? Защото пет са прекомерно доста за една мишка и ръката му ще наподобява на чепка банани, изясняват от Дисни. Освен това, един пръст по-малко значи и доста спестено време за изобразяване. Все отново, преди 90 години всеки подробност се е правел ръчно.

 Снимка 389943

Има си цялостно име. Мики Маус звучи сладко. несъмнено по-сладко от Мортимър Маус. Но цялото име на анимационния воин е Майкъл Тъидър Маус.

Женен е. Да, Мики и Мини освен са една супер сладка двойка, само че са и законни брачен партньор и брачна половинка, написа Times Live.

Първите му думи са " хот догс ". Мики Маус е първият анимационен воин, който е роден в епохата на нямото кино, само че проговаря. Именно това го прави толкоз важен.

Има звезда на Алеята на славата. Това сигурно се дължи и на горното разяснение. Мишокът е и първият анимационен воин, почетен с тази чест - още през 1978 година

Преди 10 години саудитски нравствен водач разгласи Мики Маус за " боец на сатаната " и пожела неговата гибел, тъй като поражда състрадание към гризачите. А те, съгласно исляма, трябвало да бъдат изтребени.

 Снимка 389927

Днес, 90 години след " раждането " на Мики Маус, можем да се сдобием с куп лимитирани артикули, основани точно, с цел да отбележим празника уместно. А в Ню Йорк преди дни отвори порти специфична галерия, отдадена на анимационния воин, която ще продължи до февруари следващата година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР