Днес, 18 май, Музеят „Борис Христов“ в София отбелязва деня

...
Днес, 18 май, Музеят „Борис Христов“ в София отбелязва деня
Коментари Харесай

Музеят „Борис Христов“ очаква живи цветя за рождения ден на великия изпълнител

Днес, 18 май, Музеят „ Борис Христов “ в София отбелязва деня на рождението на великия оперен актьор, възпитател и донор.
Тази година от Музея ще посрещнат стеснен брой гости, които от 19.30 часа ще могат да видят и да чуят емблематични осъществявания на Борис Христов,
както и да гледат кино лентата „ Писмо от Тоскана “ на Георги Тошев и Ема Константинова.

На събитието се позволяват най-много до 15 фенове и за това искащите са помолени да запазят място по телефона, като се обадят на номер 0879889324.

Ще бъде спазена традицията и всеки, който желае, от 18.30 часа може да донесе живо цвете за градината на Борис Христов.

От Музея с наслада оповестяват, че някой чужд обожател на творчеството на великия оперен реализатор към този момент е посадил дръвче пред софийския дом на Борис
Христов. И му благодарят сърдечно.

Припомняме, че Борис Христов договаря превръщането на вилата си в Рим в Български център на изкуствата, където приживе преподава на млади български реализатори. Той подарява къщата си в София на страната, с цел да се сътвори в нея музикален център. Тя се намира на ул. "Цар Самуил " № 43 и в нея Борис Христов живее от дете, откакто фамилията му се реалокира в София от Пловдив, където оперният артист е роден. Корените на Борис Христов са от Битоля, откъдето са татко му и дядо му. Баща му Кирил Христов Совичанов взе участие във Вътрешната македоно-одринска революционна организация, а дядо му -участва в битките за независима българска черква.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР