Днес, 18.11.2019 г., главният прокурор Сотир Цацаров връчи награди на

...
Днес, 18.11.2019 г., главният прокурор Сотир Цацаров връчи награди на
Коментари Харесай

Сотир Цацаров награди прокурори

Днес, 18.11.2019 година, основният прокурор Сотир Цацаров връчи награди на господин Валери Първанов – прокурор, завеждащ отдел „ Досъдебен “ и на госпожа Славка Славова – прокурор, завеждащ отдел „ Административен “ във Върховната касационна прокуратура.

Двамата са наградени с най-високото отличие в системата на Прокуратура на Република България – грамота и „ Кортик на Прокуратурата на Република България “, за висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните им отговорности. Прокурор Валери Първанов работи в органите на правосъдната власт от 01.02.1980 година Продължителният му магистратски стаж е минал в системата на прокуратурата, където се е развивал поредно и възходящо по съответните равнища на кариерно и професионално израстване. Заемал е длъжностите заместник-районен прокурор на районна прокуратура – Плевен, боен прокурор във Военно-окръжните прокуратури в Плевен и София, прокурор и завеждащ отдел в Прокуратурата на въоръжените сили. От 01.01.1999 година е прокурор във Върховна касационна прокуратура. За интервала от 2006 година до 2013 година е заместител на основния прокурор при ВКП. Към сегашния миг е завеждащ отдел „ Досъдебен “ във Върховна касационна прокуратура.

Цацаров: Нямам учредения да трансформира избора си да поддържа Иван Гешев

Прокурор Славка Славова работи в Прокуратурата на Република България от 01.08.1979 година Изпълнявала е длъжностите младши прокурор в районна прокуратура Девня, заместник-районен прокурор в Софийска районна прокуратура, прокурор в Софийска градска прокуратура, прокурор в отдел „ Следствен “ при Главна прокуратура, а след това в отдел „ Следствен “ на Върховна касационна прокуратура. Г-жа Славова е била началник на бранш „ Инспекторат “ в отдел „ Административен “ във ВКП, а все още е завеждащ отдел „ Административен “ във Върховна касационна прокуратура.



В края на м. ноември 2019 година следва освобождението от служба на двамата прокурори, заради навършване на 65-годишна възраст.

Сотир Цацаров: Никой не омаловажава президента, непотребна е пламенната му отбрана

Главният прокурор е отправил и предложение до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет прокурорите, завеждащи отдели във Върховната касационна прокуратура – Валери Първанов и Славка Славова, да бъдат поощрени и с най-високото отличие на Висш съдебен съвет: почетен знак първа степен – златен, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности, и високи нравствени качества, оповестяват от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР