Днес, 17 юни, започва приемът на документи за класиране на

...
Днес, 17 юни, започва приемът на документи за класиране на
Коментари Харесай

От днес кандидатите за СУ подават документи за класиране

Днес, 17 юни, стартира приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет.

Началото е в 8.30 часа.

Кандидатите би трябвало да се записват на адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 29 юни 2019 година Всеки основава профил, в който с изключение на персоналните данни подрежда стремежи ред на специалностите, в които желае да бъде класиран.

Всички претенденти заплащат такса от 30 лв. за присъединяване в класирането.

Електронизираната система за регистрация предлага два разновидността на валидиране на записа.

Първият дава опция за заплащане отвън системата (по банков път или на каси в Ректората) и системата генерира известие, че от 17-и до 29 юни претендентите би трябвало да се явят в Информационния център на СУ, с цел да валидират записа от чиновници в " Прием на студенти ". При тях показват оригинала и копие от дипломата си за междинното обучение, както и разписка за платената такса. След това получават картонче с входящия си номер от чиновниците.

Вторият планува заплащане на таксата онлайн посредством EasyPay или Epay и завършва с генериране на входящ номер. Кандидатите би трябвало да попълнят данните си и наложително да качат сканирано изображение на дипломата си за приблизително обучение. При този вид не се постанова претендентите да валидират записа в Ректората, а разпечатват входящия номер.

Документи за класиране могат да се подадат и в офисите по набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Сандански, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Крайният период в този случай е 28 юни.

Първото класиране излиза на 9 юли, второто – на 16 юли, а третото – на 23 юли.

Списъците обаче няма да бъдат обществени. Още предходната година СУ реши, че поради регламента за персоналните данни повече няма да ги лепи хартиените описи на стена на постройката на Факултета по химия и фармация, известна от години като " Стената на рева ". Кандидатите ще се осведомят единствено за своя резултат онлайн.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР