Днес, 17 октомври, Канада се превърна във втората държава (Урогвай

...
Днес, 17 октомври, Канада се превърна във втората държава (Урогвай
Коментари Харесай

Легализацията на канабиса в Канада - губещи и печелещи

Днес, 17 октомври, Канада се трансформира във втората страна (Урогвай е първата), която изцяло легализира използването на канабис за забавление. Гражданите на страната към този момент могат си купят канабис от федерално лицензирани производители.

Употребата на канабис в Канада е една от най-високите в света. Канадците са похарчили към 5.7 милиарда канадски $ през 2017 година за здравна и персонална приложимост. BBC в този момент разкрива кой ще завоюва и кой ще загуби от огромната смяна в закона, която направиха Канада.

Кои ще завоюват

Адвокатите

Легализацията на марихуаната неизбежно ще докара до доста оспорвани случаи в съдилищата през идващите години, свързани с канабиса, тъй като ще би трябвало да се обсъдят доста регулаторни елементи и ще има огромни " сиви зони ", които да бъдат променяни или експлоатирани.

 Снимка 319265

Глобалните марки

Тъй като се чака пазарът на канабисът да бъде огромен, това безспорно провокира интереса на доста световни марки.

Типичен образец за това е Coca-Cola, която към този момент разисква с канадския производител Aurora Cannabis дали да не пуснат напитка с канабис. Corona също влагат в безалкохолна бира с марихуана.

Учените

Новият статут на канабиса ще усили опитите и вложенията в изследвания на вредите и изгодите, които досега бяха лимитирани, поради обстоятелството, че марихуаната беше противозаконна.

Джъстин Трюдо

Премиерът Джъстин Трюдо даде обещание легализацията по време на предизборната си акция, а това че съблюдава думите си, не е без значение за доверието, което построява измежду гласоподавателите.

 Снимка 336490

Кои ще изгубят

Градовете

Местните управляващи се тормозят, че ще се наложи да се оправят с компликациите при основаване на зони, места за търговия, развъждане в дома, лицензи и регулация за използването на публични места. Някои градове даже взеха решение да не разрешават основаването на магазини за канабис.

Наемодателите

Предвид федералният закон, който разрешава използването и и даже развъждането на лимитирани количества канабис по домовете, наемодателите се тормозят от вреди, които жилищата им евентуално ще понесат от дима и изискванията, при които се гледат растенията.

 Снимка 384008

По средата

Малките производители

Как дребните аграрни производители на пазара ще се състезават с с огромните лицензирани производители и техните растящи цени на акциите?

Занаятчиите, които работят в доста по-малко мащаби, на доктрина би трябвало да прекратят противозаконното произвеждане.

Но в устрема си да разпространява разнороден пазар на канабис, Канада сътвори специфични лицензи за " микрокултиватори " и " микропроизводители ", което евентуално ще бъде от изгода за дребните производители.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР