Днес, 17 май 2018 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе

...
Днес, 17 май 2018 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе
Коментари Харесай

Екс шефът на онкологията в Пловдив отива на съд за щета от близо половин милион лева

Днес, 17 май 2018 година, Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд Пловдив обвинителен акт против Красимир В. за занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай – закононарушение по член 219, ал.4, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

Красимир В. е упрекнат за това, че 31.08.2016г. в гр. Пловдив като шеф на „ Комплексен онкологичен център – Пловдив “ ЕООД, не е положил задоволително грижи за предоставена му работа по отношение на ефикасното и добросъвестно разходване на средствата на сдружението и от това са последвали обилни вреди за „ КОЦ-Пловдив “ ЕООД в размер на сумата от 405 190, 92 лв. без Данък добавена стойност.

В качеството си на възложител по Закона за публичните поръчки, Красимир В., без да организира пазарни съвещания, без да потърси препоръки от самостоятелни специалисти или органи или от участници на пазара, е разкрил процедура по социална поръчка с предмет: „ Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на компютърен томограф “ с планирана стойност 950 000 лв. без Данък добавена стойност.

Процедурата по публичната поръчка завършила със сключването на контракт на стойност 898 000лв с единствената компания, подала оферта за присъединяване. След подписване на контракта тази компания закупила компютърен томограф на стойност 492 809, 08 лв. без Данък добавена стойност и го предоставила на КОЦ Пловдив.

Разликата от 405 190, 92 лева сред платената сума от КОЦ Пловдив за придобиване на компютърния томограф и действителната му пазарна цена се равнява в размер на 964,74 минимални работни заплати за страната, което дефинира вредата като такава в „ изключително огромни размери “.

Спрямо Красимир В. е избрана мярка за неотклонение „ подписка “.

Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от три до 10 години, като съдът може да постанови отнемане от право да заема избрана публичен или държавна служба, както и да упражнява избрана специалност или активност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР