Днес, 17 декември, почитаме паметта на Свети пророк Данаил и

...
Днес, 17 декември, почитаме паметта на Свети пророк Данаил и
Коментари Харесай

Днес почитаме паметта на Св. пророк Данаил

Днес, 17 декември, почитаме паметта на Свети оракул Данаил и неговите сподвижници Ананий, Азарий и Мисаил.

Св. оракул Данаил живял във Вавилон. Бил фамозен със способността си да пояснява сънища. Благодарение на своята мъдрост, пророкът спечелил царското доверие. Въпреки че бил принуден да съблюдава езическите традиции, той запазил своята религия.

Вавилонският цар Навуходоносор  сънувал сън, който мощно го обезпокоил. Царят повикал халдейските учени и им заповядал да схванат какво тъкмо е сънувал и да разтълкуват съня. Данаил отправил молитва към Бог да му помогне да разтълкува царския съд и да избави себе си и другарите си от гонения и тествания. Бог чул молитвата и насън му разкрил всичко, което трябвало да знаят. Сънят предсказвал край и съсипия на доста царства и начало на ново царство на истина и берекет, след идването на Спасителя на земята – Исус Христос.

След като Св. Пророк Данаил обяснил съня на царя, той учуден от уменията и мъдростта му, го назначил на висока царска служба – лидер на всички вавилонски мъдреци.

Светият оракул живял до дълбока напреднала възраст.

Според националния календар, през днешния ден честват всички дами, които скоро са раждали или ще раждат, както и тези, които имат дребни деца. Обичаите нормално са свързани с плодородието. Месят се питки, които бременните дами раздават, с цел да могат по-лесно да родят.

Честити да са имениците!

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР