Днес, 17 август 2018 г., Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем

...
Днес, 17 август 2018 г., Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Задържаха 45-годишен турчин за контрабанда на 20 кг хероин

Днес, 17 август 2018 година, Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 45-годишен турски жител за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 20,21 кг, на стойност 1 818 900 лв., като предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай – закононарушение по чл.242 ал.4 предл. 1 по отношение на алинея 2 предл.1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Образувано е досъдебно произвеждане, като следствието се води от проверяващ митнически контрольор при Митница – Бургас. До момента е открито, че на 16 август 2018 година, на ГКПП-Капитан Андреево, към 14.00 часа, от Република Турция в Република България влезнал товарен автомобил, марка „ ДАФ “, ръководен от обвинения. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа инспекция. При осъществената такава се открило, че върху аварийна гума на полуремаркето имало подложен сак, в който се намирали 19 броя пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на хероин.
Проведени са били процесуално следствени дейности, при които товарният автомобил и откритото наркотично вещество са били конфискувани. Стойността на конфискуваното наркотично вещество възлиза на 1 818 900 лв.. Турският жител е бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.
С разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, от 17.08.2018 година, турският жител е бил арестуван за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Разследването по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР