Днес, 16 юли, от 19:00 часа Инциативен комитет За Зелен

...
Днес, 16 юли, от 19:00 часа Инциативен комитет За Зелен
Коментари Харесай

Пореден протест срещу застрояване в Младост

Днес, 16 юли, от 19:00 часа Инциативен комитет " За Зелен Младост " провежда митинг на живеещите в блокове 323, 324А, 325 в ж.к. " Младост 3 ", като събитието е обявено и във Фейсбук. Причината е позната - застрояване.
Според уредниците, ще се строят 7-етажна постройка със смесено предопределение плюс 8-етажна постройка. " За Зелен Младост " твърди, че теренът, очакван за 7-етажната постройка, е бил заварден преди две седмици. Около 40% от този урегулиран аграрен парцел беше общинска, споделят от инициативния комитет, като декларират, че тя била продадена посредством решение № 593 на Столичния общински съвет от 11.09.2014 с " общителното подпомагане на печално известната кметица от Политическа партия ГЕРБ - Цвета Авджиева ". " С отчет вх. № СО-0815-13(7)/10.07.2014 година госпожа Авджиева е предложила да се продаде общинска земя на Стилиян Койчев Георгиев, Управител в Съвета на шефовете на " Пазари Запад " ЕАД ", прибавят от " За Зелен Младост ".
Исканията на митинга са:
- неотложно прекъсване на строителните действия.
- на вложителя да му бъде препоръчан равносилен общински терен на безконфликтно място.
- отпадане на плануваните върху общински терен 8-етажна постройка и два търговски обекта.
- опазване на парка в настоящия му тип и включването му в Зелената система на Столична община.
Междувременно новият кмет на " Младост " арх. Румен Русев съобщи пред БГНЕС, че ще се строят две здания, а не четири, както настояват уредниците на митинга.
" При нас е импортирано предложение за градеж на една постройка. Тя е с височина 21 метра т.е. 7 етажа. На първия ще се разполагат магазини, а на останалите 6 етажа ще има жилища. Съседната постройка, за която към момента няма издадено позволение за градеж, ще бъде триетажна ", съобщи Русев. Той акцентира, че в проекта за изменение на застрояването в региона са планувани единствено две здания, които ще са на калкан.
Във Фейсбук профила на задържаната и упрекнатата в приемане на рушвет някогашна кметица на региона Десислава Иванчева мигновено беше пуснато опровергаване: " Всъщност постройките, които ще се строят наоколо до оборудванията в парка са цели пет, а не четири, както предполагахме до момента. Информацията на фотографията е извлечена от формалния сървър на " ГИС-София " ЕООД, компанията, която поддържа и ръководи осведомителната система на кадастралните, регулационните и застроителните проекти за територията на Столична община ". Няма обаче никакво пояснение за какво арх. Русев приказва за триетажна постройка, а протестиращите - за осеметажна, що се отнася до втората постройка.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР