Днес (15.10.2019 г.) водещи американски банки представиха своите финансови отчети

...
Днес (15.10.2019 г.) водещи американски банки представиха своите финансови отчети
Коментари Харесай

JPMorgan изненада Уолстрийт, но не и банките Goldman Sachs, Citigroup и Wells Fargo

Днес (15.10.2019 г.) водещи американски банки показаха своите финансови доклади за третото тримесечие. Единствено JPMorgan Chase регистрира по-силни от упованията облаги и доходи при по-слаби резултати за Citigroup и Wells Fargo и много разочароващи за Goldman Sachs .

Акциите на JP Morgan Chase се покачват, откакто банката записа растеж на приходите над упованията от "Уолстрийт " през третото тримесечие. Приходите на трезора се покачиха с 8% до 30,1 милиарда $, надхвърляйки прогнозата от 28,5 милиарда $.

От JPMorgan Chase показаха, че облагата за третото тримесечие на банката е повишена с 8% до 9,1 милиарда $, или 2,68 $ за акция, надхвърляйки оценката на анализаторите от 2,45 $ за акция. Приходите на трезора също са се повишили с 8% до 30,1 милиарда $, надхвърляйки прогнозата от 28,5 милиарда $. Банката регистрира и растеж при жилищното кредитиране и издаването на кредитни карти. Акциите на JP Morgan Chase набъбнаха с 2.1% в утринната търговия.

В своя отчет за третото тримесечие Citigroup също регистрира доходи, надвишаващи прогнозите, само че при по-слаби маржове на заемите. Ето по какъв начин банката се оправи спрямо упованията на "Уолстрийт ":

Печалба: 1.97 $ на акция против 1.95 $ на акция, предстоящи от Refinitiv.
Приходи: 18.6 милиарда $ против 18.545 милиарда $ прогноза.
Приходи от търговия с закрепен приход, валута и артикули: 3.211 милиарда $ против 3.09 милиарда $, предстоящи от StreetAccount.
Нетен лихвен марж: 2,56% против 2,66% прогноза.
Нетни доходи от лихви: предстоящо 11,64 милиарда $ против 12,15 милиарда $.

При приходите на банката от отдела за търговия с закрепен приход, валута и артикули се следи подтик от по-високите проценти през тримесечието, както и от „ усъвършенствана интензивност “ с корпоративни и инвеститорски клиенти, обявиха още от Citigroup.

Изпълнителният шеф Майкъл Корбат популяризира силата на американския консуматор, отбелязвайки, че приходите от брандирани карти се усилват с 11% в Северна Америка през третото тримесечие. „ Въпреки непредсказуемата среда през цялото тримесечие, ние продължаваме да изпълняваме тактиката си за възстановяване възвръщаемостта на акционерите посредством пореден растеж, управителен от клиенти, като в същото време изпълняваме финансовия ни проект “, сподели изпълнителният шеф на Citigroup в изказване.

Изключвайки обаче позитивното въздействие от данъчни облекчения, чистата облага на Citigroup се оказа с 10 цента по-ниска, в размер на 1,97 $ за акция, което не беше възприето добре от вложителите. Акциите на банката паднаха с 2% при ранна търговия.

Данните за Wells Fargo демонстрират , че облагата на банката за третото тримесечие е малко под упованията на фона на преструктуриране във финансовата институция - предишният месец Съветът на шефовете назначи Чарлз Шарф за изпълнителен шеф и президент.

Банката регистрира чист приход от 4,6 милиарда $ през тримесечието, което е 23% по-малко по отношение на година по-рано. Нетният доход от лихви на Wells Fargo, сериозна част за банката, беше малко под оценките и доближи 11,63 милиарда $. Нетният лихвен марж падна до 2,66%, като понижава от 2,94% за тримесечието преди година. Приходите на Wells Fargo пък се покачиха едва до 22,01 милиарда $ от 21,94 милиарда $ през третото тримесечие на 2018. Акциите на Wells Fargo се намалиха с 1,5% на извънборсовата търговия.

Солиден спад с 3.3% бележат акциите на Goldman Sachs Group , откакто банката регистрира спад с 26% до 1,88 милиарда $, или 4,79 $ за акция, под предстоящите от анализаторите 4,81 $, съгласно Refinitiv. Приходите паднаха с 6% до 8,32 милиарда щатски $, малко над предстоящите 8,31 милиарда $, при по-ниски резултати в отделите за вложение и разпределяне на заеми. През тримесечието финансовата институция е заделила 291 милиона $ за кредитни загуби, 67% по-високо от година по-рано. „ Нашите резултати през третото тримесечие отразяват главната мощ на световния ни потребителски франчайз и способността му да дава постоянни резултати в подтекста на комплицирана среда “, сподели основният изпълнителен шеф Дейвид Соломон, като акцентира, че "трезорът ще продължава да извършва своите стратегически цели. “

През третото тримесечие банките следяха по-прецизно показателите, притеснявайки се, че политиката на Федералния запас на Съединени американски щати, обвързвана с понижаване на лихвените проценти, ще намали облагите на бранша. Фед понижи лихвите два пъти през третото тримесечие, с цел да предотврати закъснение. Миналият месец банките, в това число J. P. Morgan и Wells Fargo предизвестиха, че чистите доходи от лихви ще бъдат по-ниски на фона на нараснали съмнения в доходността. Десетгодишната рентабилност падна до към 1,46% от 2% сред края на юли и началото на септември. Този ход за малко „ избута “ финансовите средства, в това число и тези на огромните банки, на корекционна територия. По-късно приходите се възвърнаха, изваждайки бранша от неговата траектория към промяна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР