Днес, 14 юни, 1500 автобуса в цяла България ще тръгнат

...
Днес, 14 юни, 1500 автобуса в цяла България ще тръгнат
Коментари Харесай

Автобусни превозвачи спират за малко работа днес , канят се да идват пред парламента

Днес, 14 юни, 1500 рейса в цяла България ще тръгнат със забавяне - сред 14:00 – 15:30 часа те няма да се движат. Има подготвеност и за митинг на 25 юни – 200 рейса да дойдат на жълтите павета в София. Причината - готвеният нов закон за основаване на Браншова автомобилна камара.
Превозвачите обаче са разграничени - става известно, че има и такива, които поддържат закона.
Против сме, тъй като този законопроект е основан в неяснота, без присъединяване на автобусните превозвачи, без да се регистрират ползите и проблемите ни. Този закон е в полза на товарните превозвачи, сподели Петър Захариев от Браншовия съюз на стопанската самодейност в превоза.
Захариев даде образец – лицензите ще се приключват от ръководителя на новата Браншова автомобилна камара. Председателят ще е транспортьор и ще издава и стопира от съперник. Заложен е и членски импорт от 15 000 лв. – по какъв начин ще се заплаща, откакто множеството превозвачи са дребни, попита Захариев.
Лицензите ще ги издава и лишава министърът на превоза, безапелационен беше Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на превозвачите в България. Освен това, пред Нова телевизия той уточни, че няма закрепен членски импорт – той ще бъде конкретизиран от Учредително заседание на новата Браншова автомобилна камара. Твърдят се неща, които са тъкмо противоположното на записаното в законопроекта, опонира Захариев. Без разговор отиваме към митинг, изрази страдание Арабаджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР