Днес, 14 юни, 1500 автобуса в цяла България ще тръгнат

Днес, 14 юни, 1500 автобуса в цяла България ще тръгнат ...

Автобусни превозвачи спират за малко работа днес , канят се да идват пред парламента.

Днес, 14 юни, 1500 автобуса в цяла България ще тръгнат със закъснение - между 14:00 – 15:30 часа те няма да се движат. Има готовност и за протест на 25 юни – 200 автобуса да дойдат на жълтите павета в София. Причината - готвеният нов закон за създаване на Браншова автомобилна камара.
Превозвачите обаче са разделени - оказва се, че има и такива, които подкрепят закона.
Против сме, защото този законопроект е създаден в непрозрачност, без участието на автобусните превозвачи, без да се отчитат интересите и проблемите ни. Този закон е в интерес на товарните превозвачи, каза Петър Захариев от Браншовия съюз на стопанската инициатива в транспорта.
Захариев даде пример – лицензите ще се прекратяват от председателя на новата Браншова автомобилна камара. Председателят ще е превозвач и ще издава и спира от конкурент. Заложен е и членски внос от 15 000 лева – как ще се плаща, след като повечето превозвачи са малки, попита Захариев.
Лицензите ще ги издава и отнема министърът на транспорта, категоричен беше Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на превозвачите в България. Освен това, пред Нова телевизия той посочи, че няма фиксиран членски внос – той ще бъде уточнен от Учредително събрание на новата Браншова автомобилна камара. Твърдят се неща, които са точно обратното на записаното в законопроекта, опонира Захариев. Без диалог отиваме към протест, изрази съжаление Арабаджиев.

Източник: actualno.com