Днес (14 май), от 17.30 ч. в Дом на културата

...
Днес (14 май), от 17.30 ч. в Дом на културата
Коментари Харесай

Днес на изложба с 44 фотоса на Борис Христов


Днес (14 май), от 17.30 ч. в Дом на културата „ Борис Христов “, предверие ет.2.  ще бъде открита фотоизложба, отдадена на 110-та годишнина от рождението на международния бас Борис Христов.

Експозицията е основана по концепция на отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на община Пловдив, куратор е известният фотограф, учител и уредник на един от най-значимите фото конгреси в България – доцент Никола Лаутлиев.

Тя се състои от 44 фотографии, които са резултат от задълбочена издирвателска активност на доцент Лаутлиев и е осъществена с скъпата помощ на Музикално общество „ Борис Христов “ – Стара Загора в лицето на Нино Луканов, както и на музикалното общество в София и Владимир Велев.

След откриването през днешния ден и представянето в Пловдив, фотоизложбата ще гостува в Рим, а след нейното завръщане ще остане вечно експонирана в Дома на културата в Пловдив, който от 2011 година носи името на Борис Христов.

Фотоизложбата е част от поредност събития, свързани със 110-та годишнина от рождението на Борис Христов. На 11 юни, концерт в българското посолство в Рим ще изнесат Евгения Ралчева (сопрано) и Божидар Божкилов (бас), солисти на Държавна опера Пловдив, в съпровод на пиано на Цветомира Цонева. По същото време ще бъде показана и актуалната галерия.

Събитията ще реализират по самодейност на Българския културен институт в Рим с поддръжката на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР