Днес, 12 март 2020 г., еврокомисарят за иновациите, научните изследвания,

...
Днес, 12 март 2020 г., еврокомисарят за иновациите, научните изследвания,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Олимпийският огън е традиции, култура и бъдеще

Днес, 12 март 2020 година, еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова взе участие в формалните церемонии по запалване и предаване на олимпийския огън за тазгодишните Летни олимпийски игри в Токио, оповестиха от пресцентъра на Представителство на Европейска комисия в България.

Церемонията по запалване и предаване на олимпийския огън за Летните олимпийски игри се организира през днешния ден в Олимпия, Гърция, с присъединяване на висши представители на олимпийското придвижване, организационния комитет на игрите в Токио, държавното управление на Република Гърция и Европейската комисия. В началото на деня комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, която дава отговор за сектор “спорт “ в Европейската комисия, подписа тъй наречените “Олимпийско помирение “ дружно с ръководителя на Международния олимпийски комитет Thomas Bach, ръководителя на Гръцкия олимпийски комитет Spyros Capralos, заместник-министъра на спорта на Гърция Lefteris Avgenakis, заместник-председателя на Европейската комисия Margaritis Schinas, и кмета на Олимпия Georgios Georgiopoulos. Тази традиция датира от времето на Древна Гърция и е обновена от Международния олимпийски комитет през 1992 година като апел за поощряване на мира, разговора и постигането на помиряване сред частите на света в спор. По този мотив комисар Габриел съобщи: “И през днешния ден е значимо да поддържаме Олимпийския дух на другарство и почитание и дружно да изпратим мощно обръщение за един по-мирен и по-добър свят “.

Тръмп предлага отсрочване на лятната олимпиада в Токио

След това комисар Габриел се включи в Церемонията по запалване на олимпийския огън, която се състоя на античния стадион в Олимпия. Тя означи: “Запалването на Олимпийския огън носи обръщение за мир, другарство и разговор и за полезностите на олимпийското придвижване - приемливост, взаимно почитание и почтена игра. Олимпийският огън е знак на нашата просвета, корени и европейска история. Той е връзката сред нашето общо минало и бъдеще “.

Включвайки се в предаването на огъня, комисар Габриел съобщи: “За мен е паметен трогателен миг и страст да поема олимпийския факел и маслинова клонка, да бъда част от тази история. От нас зависи да поддържаме олимпийския дух и да запазим огъня жив за сполучливото осъществяване на Игрите в Токио 2020! “.

Мария Габриел: Иновациите са инвестиция в бъдещето

За първи път в историята на Олимпийските игри, началото на олимпийската щафета бе сложено от жена, златната олимпийска медалистка Anna Korakari, като знак за значимостта на общественото включване и равните благоприятни условия. В тази връзка госпожа Габриел сподели: “Радвам се да отбележа, че тази година броят на дамите спортисти доближава съвсем 50%. По този метод демонстрираме какъв брой е значимо за нас присъединяване и на мъжете, и на дамите в олимпийските игри “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР