Днес, 12.06.2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд

...
Днес, 12.06.2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд
Коментари Харесай

Обвиниха тримата полицаи, откраднали цигари за над 2 млн. лв.

Днес, 12.06.2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Окръжен съд Плевен обвинителен акт против Емил Х., Иван Д. и Денислав М. за осъществена от тях кражба в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Тримата причинители са предадени на съда за това че в интервала от неустановена дата през месец януари 2014 година до неустановена дата през месец октомври 2014 година в изискванията на продължавано закононарушение, откакто са се сговорили авансово посредством потребление на моторно транспортно средство и посредством потребление на механически средства – стълба, железна пластина и железен лост, са лишил непознати движими вещи- благосъстоятелност на страната - акцизни артикули /тютюневи изделия/ на обща стойност 2 364 251,95 лв..

Към дата на действието тримата направили били чиновници на ОДМВР – Плевен, като Денислав М. заемал длъжността „ проверяващ служител на реда “, а през инкриминирания интервал 26.02.2013г. до 29.01.2014г. заемал длъжността „ шеф на Второ районно управление (на МВР) на МВР-Плевен “.

Във връзка със служебните си отговорности тримата причинители били осведомени, че в мобилизационна база за военновремеви дейности на ОДМВР-Плевен, находяща се в землището на с.Згалево, община Плевен, се съхраняват 621745 броя кутии цигарени произведения без бандерол, конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане за държане на склад на акцизни артикули без бандерол.

Мобилизационната база се стопанисва от дирекция „ Отбранително-мобилизационна подготовка “ – Министерство на вътрешните работи и достъпът до пространствата в нея се осигурявал посредством непоколебим пропускателен режим.

На неустановена дата през есента на 2013 година Емил Х., Иван Д. и Денислав М. се събрали и дружно взели решение да извършат кражба на цигарите без бандерол, съхраняващи се в МБ-Згалево.

За да улеснят достъпа си до базата, по предложение на Иван Д. другите двамата причинители съдействали там да бъде назначен като защита техен прочут, който не бил осведомен с желанията им.

През идващите месеци, съобразявайки по кое време този очевидец е самичък на промяна, тримата причинители неведнъж прониквали в складовото помещение и изнасяли от там кашони с цигари. Откарва ли ги в незнайна посока с товарен автомобил и ги продавали на разнообразни лица.

По този метод тримата причинители съумели да лишават общо 382 134 броя кутии цигари от друга марка без бандерол.

Действията им били разкрити през месец март 2016г. при осъществена инспекция на материалните доказателства по воденото досъдебно произвеждане.

Тримата причинители са отстранени от служба.

Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат наказване „ отнемане от независимост „ от 10 години до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР