Днес, 11 февруари, за пореден път светът отбелязва международния Ден

...
Днес, 11 февруари, за пореден път светът отбелязва международния Ден
Коментари Харесай

Събития бележат деня за безопасен интернет

Днес, 11 февруари, за следващ път светът отбелязва интернационалния Ден за безвреден интернет като израз на угриженост за сигурността на децата в цифровия свят. „ Заедно за по-добър интернет “ е главното мото на самодейността.

Започнал през 2004 година по самодейност на Европейската комисия като начало на поредност от начинания, акции и действия, Денят за безвреден интернет се отбелязва през последните години в над 150 страни на всички континенти. Централно събитие за България е в Детския теоретичен център " Музейко " в София.

В България Националният център за безвреден интернет провежда от 2007 година национално събитие, приготвя материали за прилагане от учебни заведения, институции и организации, които желаят да отбележат датата. От 2018 година в организирането на разнообразни начинания и действия се включи и Коалицията за медийна просветеност в образованието.

По традиция в Деня за безвреден интернет на тържествена гала ще бъдат наградени трите най-хубави отряда петокласници, минали образование по програмата на Центъра за безвреден интернет „ Киберскаут “. Тази година това са възпитаници от Аксаково, Елин Пелин и Пловдив.

След това киберскаутите дружно с Младежкия панел на Центъра за безвреден интернет и Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето дружно ще обсъдят и предложат рекомендации към родителите за по-добра отбрана на техните деца във виртуалното пространство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР