Днес, 10 юли, сагата с блокираните деца в наводнената пещера

...
Днес, 10 юли, сагата с блокираните деца в наводнената пещера
Коментари Харесай

Подводницата, с която Мъск искаше да спаси децата в Тайланд

Днес, 10 юли, сагата с блокираните деца в наводнената пещера в Тайланд завърши. За благополучие, сполучливо. Всички деца и техния треньор са извадени невредими на повърхността.

Историята продължи повече от две седмици, а децата бяха вадени последователно, защото изискванията в пещерата са извънредно сложни за водолазите, взели участие в акцията. Всичко това предизвика милиардерът Илон Мъск да предложи своята помощ.

Готовността на Мъск да помогне в избавителната акция бе засвидетелствана през предходната седмица, когато той съобщи, че ще изпрати екип от своята тунелопробивна компания Boring на мястото на случая. И до момента в който избавителната акция набираше скорост през уикенда, Мъск стартира да работи по различен метод да помогне на спасителите на изведат децата от наводнената пещера.

Понеже главният излаз от пещерата е много стеснен и наводнен, Мъск предложи вид за извеждането на блокираните деца посредством специфична спонтанна подводница, построена към корпуса на контейнер за течен О2, употребен от ракетата Falcon на Space X.

Машината съставлява дребен и лек цилиндър, който може да минава през тесни подводни пасажи, само че в това време е задоволително огромна, с цел да побере дете или по-дребен възрастен човек. Именно тези й качества, съгласно Мъск, вършат подводницата идеална за избавителни акции, което се потвърждава и от видео клиповете, снимани от самия Мъск по време на проби в басейна на гимназията " Палисейдс " в Калифорния.

Подходът на Мъск и неговия екип може да се окаже от изгода в бъдещи сериозни обстановки, като предприемачът стига даже още по-далеч, твърдейки, че с някои обилни модификации технологията може да се употребява и като спешен излаз за астронавтите на развален галактически уред.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР