Днес, 10.07.2020 год., след преценка и анализ на събраните доказателства,

...
Днес, 10.07.2020 год., след преценка и анализ на събраните доказателства,
Коментари Харесай

Съдът взе решение за мерките за неотклонение на Бобоков и Узунов

Днес, 10.07.2020 год., след преценка и разбор на събраните доказателства, Специализираната прокуратура предяви обвиняване на П. Б. и П. У. за присъединяване в незаконен сговор, за реализиране на търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 год. до сегашния миг - закононарушение по член 321, ал.6 от Наказателен кодекс.

Наред с това П.У. и П.Б. са упрекнати и в осъществяването на закононарушение по работа в съучастничество, в интервала от 08.05.2019 година до 28.08.2019 година Като П.Б. е подбудил на 21 пъти П.У. в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си отговорности, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характерност за заеманата от него служба, за да набави за П.Б. полза. От това са настъпили обилни нездравословни последствия - оповестяване на информация, станала му известна по работа измежду лица отвън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, измежду жителите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната посредством откриване на оперативния интерес на специфична разследваща работа - Служба „ Военна информация “.

Узунов и Бобоков са арестувани за 72 часа по обвиняване за търговия с въздействие

Спрямо обвинените са взети ограничения за неотклонение „ Гаранция в пари “, като за П. Б. тя е в размер на 1 000 000 лева, а за П. У. - 20 000 лв.. При установяване на размера на парични гаранции са взети поради степента на публичната заплаха на закононарушението, доказателствата против обвинените, здравословното им положение, фамилното им състояние, специалността, възрастта и други данни за личността им. На обвинените е наложена „ Забрана за овакантяване на пределните на Република България “.

Настоящото досъдебното произвеждане е формирано по отделени материали от делото за противозаконния импорт на отпадък, по което за присъединяване в проведена незаконна група са упрекнати братя Б. и някогашния зам. министър на екологията и водите Кр. Ж., оповестяват от пресцентъра на спецпрокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР