Днес, 1 октомври, трябва да бъде отворена офертата за нов

...
Днес, 1 октомври, трябва да бъде отворена офертата за нов
Коментари Харесай

Колко и какви оферти за изтребител ще получим, ще разберем след няколко часа

Днес, 1 октомври, би трябвало да бъде отворена офертата за нов изтребител на армията ни. Единствената заплаха би била, това, което ни се предлага, да не можем да си го позволим, разгласи в особено изявление за bTV зам.-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов по този мотив. Той управлява делегацията на Министерството на защитата (МО(, която посети за съвещания по даването на идните предложения Съединени американски щати и Швеция.
Съгласно утвърден от Народното събрание план се планува за нов вид военен аероплан да бъдат отделени 1,8 милиарда лв. с Данък добавена стойност. В това число влизата 8–9 самолета. Като примерна скица е препоръчано машините да се изплащат разсрочено в идващите 9 години.
Първите изтребители с наземното съоръжение, въоръжение и образование, би трябвало да са доставени до 3 години от сключване на контракта. На настояванията за информация са предоставени 15 отговора за нови и използвани самолети от 7 страни. Предстои през днешния ден, 1 октомври, да разберем какъв брой от тях ще отговорят с предложения и ще изпратят документи до 12:00 часа на обед.
Запрянов счита, че ще има предложения от Съединени американски щати (нови или остарели F-16 и F-18) и Швеция (стари или нови " Грипен " ), като той имал твърдо увещание от държавния секретар по защитата на Швеция, че те са приключили подготовката на техните документи. Освен това се чакат предложения от Италия (за Eurofighter), Франция (Rafale и втора употреба F–16), Португалия и Израел. Генералът не счита, че друга страна ще апелира процедурата, тъй като е имало специфични страни визити в Съединени американски щати и Швеция, тъй като визитите били за диалози " държавно управление - държавно управление ".
" Ако някоя страна с офертата си не се вписва като цена, период на доставка или наличност, откакто се направи цялостен разбор на всички оценки, ще можем да водим спомагателни диалози по офертите с обособените страни, с цел да получим от тях дефинитивно предложение – по какъв начин те мислят да вземат участие с тези предложения, ще усъвършенстват ли предложенията. Но аз не чакам всички предложения да не подхождат на главните условия. Аз чакам множеството предложения да отговорят на главните условия, дори бих се радвал да сме затруднени, всички предложения да подхождат на главните условия и да избираме сред равностойни предложения коя е най-хубавата ", добави Запрянов.
Има обаче опция офертите да не се отворят през днешния ден (1 октомври). Неизвестно е, в случай че някоя от страните се възползва от оповестената в настояването за предложение опция за удължение на периода, в случай че не се е справила с подготовката на документите – " тогава ние би трябвало да се произнесем и да обявим финален период и след този финален период, би трябвало още веднъж да отворим офертите. Ние ще би трябвало да спрем отварянето на офертите – аз не желая да изпадаме в тази догадка. Надявам се в 12 часа всички поканени страни или да дават оферта, или тези, които са сметнали, че не покриват изискванията, да не дават ", посочи Запрянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР