Днес, 1 април, в 13:00 часа ще бъде задействана система

...
Днес, 1 април, в 13:00 часа ще бъде задействана система
Коментари Харесай

Тест на сирените за ранно предупреждение

Днес, 1 април, в 13:00 часа ще бъде задействана система от сирени за ранно предизвестие и обявяване на популацията в градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, Враца и в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй ", оповестява Министерство на вътрешните работи.
Освен звуков сигнал за паника, ще има и обявяване на информация от страна на представител. В учението ще вземат участие и интегрираните към националната система местни системи за обявяване, построени в обекти, чиято активност основава заплаха от пораждане на бедствия.
Припомняме, че системата се тества два пъти годишно, в първия работен ден на месец април и на месец октомври в осъществяване на Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха. Целта е инспекция на техническото положение на построената система, повишение уменията за задействане на системата и лъчение на информация онлайн, а също и образование на популацията за различаване на сигналите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР