Днес, 09-ти август, Комисията за финансов надзор е получила от

...
Днес, 09-ти август, Комисията за финансов надзор е получила от
Коментари Харесай

КФН интензивно започва работа по методиката за обезщетения при катастрофи

Днес, 09-ти август, Комисията за финансов контрол е получила от Гаранционния фонд формалния план на Методиката за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повредено лице вследствие гибелта на потърпевшо лице.

След като на 7 декември 2018 година в Държавен вестник бяха обнародвани измененията в Кодекса за застраховането, касаещи лимитите за погашение на компенсации, с което бе уголемен кръгът на лицата, които могат да търсят компенсации - от близки до далечни родственици, стартира да тече първият стадий със период от 6 месеца, в който виновната институция Гаранционният фонд трябваше да приготви методиката. В момента към този момент тече вторият период от 6 месеца, който съгласувателно по това работят КФН, Министерство на здравеопазването и МТСП . Това значи, че КФН и другите две институции имат 4 месеца, с цел да одобряват разпоредба , с която се утвърждава методиката.

Затова и от КФН още през днешния ден са изпратили писма до Министерство на здравеопазването и МТСП за сформиране на работна група и следва интензивна работа. Крайният период по закон, в който Наредбата би трябвало да е подготвена, е 7 декември 2019 година като в него се включва и времето за по този начин значимото публично разискване , което още веднъж КФН и двете министерства имат отговорност да проведат.

Групата по приемането на разпоредба за одобряване на методиката ще се управлява от Илиана Христова, зам. ръководител на КФН, управляващ ръководство " Застрахователен контрол ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР