Днес, 09.09.2020г., главният прокурор Иван Гешев посети гр. Кюстендил във

...
Днес, 09.09.2020г., главният прокурор Иван Гешев посети гр. Кюстендил във
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев в Кюстендил: Недопустимо е тези, които живеят богато, да не плащат данъци

Днес, 09.09.2020г., основният прокурор Иван Гешев посети гр. Кюстендил по отношение на провеждането на профилирана интервенция на ГДБОП-МВР, която се осъществя под управлението и надзора на Специализирана прокуратура. За момента са арестувани шест лица от така наречен родове на “Гольовците” и “Ропотамци”, за които има данни за съпричастност към разнообразни закононарушения.

" Няма нищо неприятно да си богат човек. Но тези хора би трябвало да си заплащат налозите, с които да се влага в българските общини и пътища. Част от работата ни е да не позволяваме в страната ни да виждаме хора, които карат скъпи коли за милиони, а нямат нито един работен ден зад тила си, нито са плащали налози. Ако се качите в Германия на кола за 1 млн. евро, на следващия ден всички данъчни и контролни служби ще дойдат. Това е един от целите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с противозаконна активност - било то лихварство, проституция, измами, живеят пищно, само че не дават нищо за страната си ", разяснява основният прокурор в отговор на журналистически въпроси по отношение на дейностите на правоохранителните органи.

Иван Гешев подсети, че част от арестуваните са били свързани и с нахлуване над полицейски чиновници. „ Бяха бити четирима български служители на реда, в това число и кучето им, с което са работили, евентуално са търсили наркотични субстанции. Срамно и неприемливо е да се бият служители на реда, ние в някаква степен сме го трансформирали в народен спорт. От една страна възприемаме за обикновено да се бият служители на реда, от друга възприемаме за обикновено те да ни пазят, което е неприемливо във всяка една правова страна, член на Европейския съюз “, сподели още Иван Гешев.

Главният прокурор разяснява и продължаващите дейности по издирването на Янек Миланов от Дупница. „ Продължава да се работи доста интензивно по случая, макар че огромна част сътрудниците от Министерство на вътрешните работи са заети да охраняват мероприятия в София, работи се с всички нужни средства “, уточни Иван Гешев.

По време на визитата си в гр. Кюстендил основният прокурор беседва с кмета на града Петър Паунов. Иван Гешев бе придружаван от Николай Хаджиев, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Главна дирекция “Национална полиция” по отношение на провеждащата се в града и интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР