Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на Община Враца за изграждането

...
Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на Община Враца за изграждането
Коментари Харесай

Калин Каменов: Категорично сме против изграждането на инсталация за изгаряне на RDF – отпадъци

Днес ще бъде изпратено негативното мнение на Община Враца за построяването на апаратура за изгаряне на RDF – боклуци на територията на града. Основните претекстове за недопускане на капиталовото предложение е, че при изгарянето на сходен вид боклуци в атмосферния въздух ще се отделят субстанции, които са включени в първа група на замърсители , според европейските наставления.
Кметът Калин Каменов разяснява, че е изрично срещу реализирането на плана , защото Община Враца извършва стратегия за актуализация на атмосферния въздух и се поставят старания за минимизирането на всички вероятни замърсители на околната среда. „ Има постъпило искане от Регионалната ревизия по околна среда и водите за мнение от локалната администрация във връзка с инсталацията за изгаряне на боклуци. Това е следващото предложение, на което ние ще дадем негативно мнение, защото горенето на тези боклуци съществено замърсява атмосферния въздух освен с отделяните химични субстанции, само че и с съществуването на фини прахови частици и прочие Наличието на сходна апаратура е в цялостно несъгласие с водената от мен политика и с Програмата за качеството на атмосферния въздух “ – добави още Каменов.
След изпращането на негативното мнение до Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца, капиталовото предложение на „ Валтер къмпани “ ЕООД ще бъде прегледано на експертен съвет в Регионалната ревизия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР