Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли,

Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли, ...

Руски богаташ купи Рая на Земята СНИМКИ.Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли, го определя като Рая на Земята. Наскоро там Екатерина - дъщерята на милиардера, вдигна сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова. Новият проект, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR.Основната идея на проекта е максимално да се използва естественият релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти. Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров.

Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова. През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните личности на отминалото столетие. Мария Калас например се наслаждавала на компанията на Онасис на острова, докато двамата били заедно. Джаки Кенеди е другата известна и влиятелна персона, радвала се на екзотичната красота на частния гръцки остров. Там са се провеждали и много партита, превърнали го в едно от основните места за среща на световния елит.

След смъртта на Онасис през 1975 г. Скорпиос е наследен в семейството му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едва на 37 години, само 13 години след баща си, след което имотът отива у Атина Онасис Ръсел - единствената дъщеря на Кристина.

Атина обаче нямала намерение да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева - дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев.

Източник: marica.bg