Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли,

...
Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли,
Коментари Харесай

Руски богаташ купи Рая на Земята СНИМКИ

Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли, го дефинира като Рая на Земята. Наскоро там Екатерина - дъщерята на милиардера, подвигна женитба. През последните години тя трескаво реконструира острова. Новият план, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR.Основната концепция на плана е оптимално да се употребява естественият релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, заведения за хранене, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти. Това ще е първият първокласен жилищен комплекс за отмора на средиземноморския остров.

Още през 60-те години на предишния век гръцкият бизнесмен Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 разнообразни типа дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал доста време на острова. През 1968 година Онасис подписва брак с Жаклин Кедени и точно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните персони на отминалото столетие. Мария Калас да вземем за пример се наслаждавала на компанията на Онасис на острова, до момента в който двамата били дружно. Джаки Кенеди е другата известна и авторитетна личност, радвала се на екзотичната хубост на частния гръцки остров. Там са се провеждали и доста празненства, трансформирали го в едно от главните места за среща на международния хайлайф.

След гибелта на Онасис през 1975 година Скорпиос е завещан в фамилията му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едвам на 37 години, единствено 13 години след татко си, след което парцелът отива у Атина Онасис Ръсел - единствената щерка на Кристина.

Атина обаче нямала желание да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева - дъщерята на съветския олигарх Дмитрий Риболовлев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР