Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, заяви, че не очаква

...
Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, заяви, че не очаква
Коментари Харесай

Кремъл не очаква пробив от разговора на Путин и Байдън

Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, съобщи, че не чака пробив от днешната виртуалната среща на съветския президент с американския му сътрудник Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Песков имаше поради най-много обстановката към Украйна, която се чака да бъде главната тематика на диалога. Той прикани за успокоение, имайки поради опасенията на Запада, че Русия, която е струпала войски на украинската граница, може да предприеме военно навлизане в прилежащата страна.

Видеоконференцията на съветския и американския президент се чака да стартира към 15 ч. по Гринуич (17 ч. българско време). Байдън има намерение да предизвести Путин, че Русия ще понесе съществени стопански последствия, в случай че нападне Украйна, отбелязва Ройтерс.

Москва отхвърля да възнамерява офанзива. Песков изрази страдание във връзка " предвидимата податливост " на Белия дом да прибягва до наказания, само че добави, че не вижда " косвени доказателства " за възможни нови американски наказателни ограничения против Русия. Путин е подготвен да чуе безпокойствата на Байдън и на собствен ред желае да изложи своите, сподели представителят на Кремъл.

" Не би трябвало да се чака какъвто и да било пробив от този диалог. Това е работен диалог в доста сложен интервал ", акцентира Песков. Той регистрира, че ескалацията на напрежението в Европа " е изключителна и това постанова персонален диалог на най-високо ниво ".

По мотив решението на Съединените щати да разгласят дипломатически протест на зимната олимпиада в Пекин в символ на митинг против нарушаването на човешките права в Китай Песков съобщи сбито, че игрите ще се състоят със или без наличието на американски публични лица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР