Дмитрий Медведев, заместник-секретар на мощния Съвет за сигурност на Русия,

...
Дмитрий Медведев, заместник-секретар на мощния Съвет за сигурност на Русия,
Коментари Харесай

Медведев заплаши: Третата световна е близо, питайте лудия Запад

Дмитрий Медведев, заместник-секретар на мощния Съвет за сигурност на Русия, управляван от президента Владимир Путин, за следващ път предизвести, че увеличението на военната помощ за Украйна от НАТО значи доближаване на Третата международна война, оповестява " Ройтерс ".

Така Медведев разяснява късно във вторник първия ден от срещата на върха на водения от Съединени американски щати алианс в Литва, където редица страни дадоха обещание повече оръжия и финансова поддръжка. Медведев сподели, че помощта няма да попречи на Русия да реализира задачите си в Украйна.

" Напълно лудият Запад не можа да измисли нищо друго. Всъщност това е задънена улица. Третата международна война е все по-близо, написа Медведев в приложението Telegram. Какво значи всичко това за нас? Всичко е явно. Специалната военна интервенция ще продължи със същите цели. "

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", до момента в който Киев и неговите съдружници настояват, че Москва води непредизвикана война, с цел да заграби земя и да господства над своя комшия.

Западът споделя, че желае да помогне на Украйна да завоюва войната, а западните сили към този момент са доставили огромни количества съвременни оръжия и муниции на Киев.

Медведев, който се показа като демократичен реформатор, когато беше президент от 2008-2012 година, в този момент се показва като гневен антизападен кремълски ястреб. Дипломати споделят, че възгледите му дават индикация за мисленето на висшите равнища на кремълския хайлайф.

Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят на Киев касетъчни муниции, които нормално изхвърлят огромен брой дребни бомби в необятен регион и са неразрешени от доста страни.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Москва ще бъде принудена да употребява " сходни " оръжия, в случай че Съединените щати доставят касетъчни бомби на Украйна.

Русия и Украйна преди този момент се упрекнаха взаимно, че към този момент са употребявали касетъчни муниции в 500-дневната война.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР