Дмитрий Медведев плаши света с ядрен опокалипсис докато е мъртво

...
Дмитрий Медведев плаши

Снимка: БГНЕС/ EPA/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Коментари Харесай

Дмитрий Медведев плаши света с ядрен опокалипсис докато е мъртво пиян?

Дмитрий Медведев плаши света с нуклеарен опокалипсис до момента в който е мъртво пийнал. Това излиза наяве от следствие на Insider, което открива връзка сред скандалните изявленията на някогашния съветски президент и… доставките на вино до дома му.

Публичните изяви и изявленията в обществените медии на Медведев паднаха до ново дъно на неприличие

А това провокира голям брой тайни теории. Някои спекулират, че обществените му унижения са отмъщение от Кремъл за предишните му опити да вкара демократични промени. The Insider обаче разкри по-обикновено пояснение за странното държание на зам.-шефа на Съвета за сигурност. Въпреки глобите виното от италианските лозя на Медведев продължава да тече в Русия. А датите на доставка комфортно предхождат скандалните му изявления.

През миналата седмица Медведев още веднъж притегли публичното внимание със забележки, които провокираха надълбоко възприятие на позор и несръчност. Облечен в синьо сако в жанр Мао, напомнящо за естетиката на Ангела Меркел, той се обърна към участниците в Световния фестивал на младежта. Между другото, Медведев назова европейците плебеи и животни и илюстрира тезата си с изкривени фотоколажи на европейски водачи от своя канал в Telegram.

Публичната персона на Медведев не постоянно е била толкоз неуравновесена

Неговите провокативни прояви започнаха да се случват много постоянно след началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година Вероятно е това да е обвързвано с обстоятелството, че неговите прочут лозята някак не бяха наранени от глобите на Европейски Съюз. Това разреши на виното от Италия да продължи да тече в Русия свободно.

Тосканската винарна Fattoria della Aiola за първи път беше обвързвана с Дмитрий Медведев от Фондацията за битка с корупцията (ФБК) на починалия Алексей Навални още през 2017 година Тогава италианският бизнес беше регистриран под кипърската офшорна компания Furcina Ltd, благосъстоятелност на Иля Елисеев. Той е съученик, поддръжник и непосредствен другар на Медведев. Оттогава структурата на собствеността на италианската компания Fattoria Dellа Aiola Societa Agricola A.R.l. се промени.

Вместо една кипърска офшорка се появи друга, като част от акциите към този момент се държат непосредствено от Елисеев

Освен това Елисеев, който е върховен изпълнителен шеф в „ Газпромбанк “, преди е бил в борда на шефовете на United Aircraft Corporation. Това е дъщерно сдружение на Rostec, отговарящо за създаването и производството на самолети.

Елисеев е под наказания от Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, Украйна и Нова Зеландия. Но остава непокътнат от глобите на Европейския съюз. В последна сметка някогашният съученик на Медведев, който ръководи активите на глобения съветски чиновник, е в положение да надзирава италианската винарна без ограничавания.

Въпреки началото на широкомащабната война, Дмитрий Медведев продължава да получава колета с вино от италианските лозя

Данните на ImportGenius разкриват, че виното от Fattoria della Aiola е пристигнало в Русия на 17 юни 2022 година Wellman Logistics, която е основана в Латвия, е улеснила превозването му. Получателят е Rue de Vin LLC, компания, която е индиректно обвързвана с съветската компания JSC Skalistyi Bereg (Rocky Shore) посредством верига на благосъстоятелност. Компанията е учредена от фондация СоцГосПроект, индивид, следен от Медведев, както стана ясно от следствието на Алексей Навални.

Забележително е, че единствено два дни след идването на италианското вино Медведев разгласява пост в в Telegram, в който предсказва края на Европейския съюз. Той надменно назовава ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „ вуйна “.

Следващата пратка от италианската винарна на Медведев дойде в Русия месец по-късно, на 18 юли, още веднъж минавайки през Рига. Този път тя е изпратена от Lionwine SIA и получена от основаната в Москва Lion Wine LLC. Бутилките бяха импортирани като „ образци “.

Въпреки че остава неразбираемо дали самият Медведев е взел участие в „ пробването им “,, единствено няколко дни откакто бутилките минаха границата, той разгласява пост за „ греховете “ на Запада

В него някогашният президент употребява унизителни термини като „ европейски простаци “, „ изкуфял дядо “ (визирайки на президента на САЩ) и „ селски идиоти “ (буквално „ градски луди “, отнасящи се до управлението на ЕС).

На 13 октомври 2022 година забележителна пратка вино Fattoria della Aiola дойде в Русия. Този път обаче доставката не е на компания, директно обвързвана с Медведев. Тя стига до огромния вносител на алкохол „ Мистрал Алко “. И въпреки всичко забавно, че единствено няколко дни откакто виното мина от митницата, Медведев към този момент приготвя нов пост. Този път той е ориентиран към „ дегенератите на Бандера “ в Украйна.

Моделът се повтори през януари 2023 година, когато „ образци “ вино от тосканската маза на Медведев бяха донесени в Русия от MB Group Impex

Повтаря се и през юли 2023 година, когато Rue de Vin внесе бутилки, създадени от Vinicola Mediterranea в Русия. Тогава се появи обява по какъв начин „ Ядреният апокалипсис е освен вероятен, само че и много евентуален “.

Може би в случай че лозята на Медведев бъдат включени в листата със наказания, това би могло да понижи равнището на токсичност в обществените медии. Компанията Skalistyi Bereg (и затова самият Медведев) обаче има лична винарна в региона на Краснодар. Тя създава 150 000 бутилки годишно. В този случай „ заместването на вноса “ евентуално ще се окаже задоволителен източник на ентусиазъм за обществените медийни привички на някогашния президент.

Източник: Insider/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР