Дмитрий Босов, когото тази година сп.Форбс включи за пръв път

...
Дмитрий Босов, когото тази година сп.Форбс включи за пръв път
Коментари Харесай

Руският милиардер Дмитрий Босов се е самоубил

Дмитрий Босов, който тази година сп. " Форбс " включи за пръв път измежду доларовите милиардери на Русия, се е самоубил в нощта против 6 май, оповестиха локални медии. Бизнесът му главно бе с въглища, а персоналното му положение бе оценено на 1.1 милиарда $, заради което бе подложен на 86-о място в съветската и 1851-о в международната ранглиста на списанието.

Двама доближени до него са удостоверили, че той е умрял, а източници от органите на реда - че нощес полицията е била извикана в село Усово, където живееше Босов, съобщи " Дневник ".

Той е притежател на фирмите " Сибантрацит " и " Востокугль ", като първата е общоприет спонсор на " Нощната хокейна лига ", където обича да се изявява президентът Владимир Путин, а самият Босов бе нападател под №49. Името му се появи и като хипотетичният източник на парите, с които наскоро бе заменен притежателят на едно от последните авторитетни издания в Русия - в. " Ведомости ".

През втората половина на 90-те години Босов, който на 27 март стана на 52 години, оглавяваше московското посланичество на фамозния конгломерат Trans-World Group (TWG), който тогава контролираше съвсем половината от съветската металургия. От раздробяването на тази конструкция се появиха имена като Владимир Лисин, Виктор Рашников, Искандар Махмудов и Олег Дерипаска.

За Босов остана Красноярският алуминиев цех, само че той го продаде и бе приет за милиардер над 20 години по-късно с помощта на вложенията си във въгледобива. През 2018 година облагата на " Сибантрацит " се усилва със 143%, а клиенти са ѝ някои от най-големите металургични компании в света. По същото време съгласно РБК надзор над компанията е желал да получи някогашният началник на " Роснефт " Едуард Худайнатов, а през 2019 година контразузнаването повдигна обвинявания против Босов във връзка работата на една от фирмите в структурите на " Востокуголь ".

Тази група той контролираше взаимно с Александър Исаев, който бе изпъден на 6 април поради " големи злоупотреби и кражба от поверената му част от бизнеса ". Само три седмици по-късно Исаев бе назначен да управлява едно от най-мащабните в света залежи на въглища в света - Елгинското находище, където се счита, че има 2.2 милиарда тона въглища. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР