Длъжностни лица в Париж и Вашингтон се борят за отговори,

...
Длъжностни лица в Париж и Вашингтон се борят за отговори,
Коментари Харесай

Президентски тайни! Тръмп се похвалил с документи от разузнаването за сексуалния живот на Макрон

Длъжностни лица в Париж и Вашингтон се борят за отговори, откакто един от детайлите в листата на ФБР с документи, конфискувани от Тръмп, е озаглавен " Информация за: президента на Франция ", оповестяват " Ролинг стоун " и " Политико ".

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп години наред се хвали пред близки сътрудници, че знае детайлности за половия живот на френския президент Еманюел Макрон, събрани от брифинги на " разузнаването ", заяви Rolling Stone, цитирайки " двама души, осведомени с въпроса ".

Въпросът се върна още веднъж в светлината на прожекторите след обиск на ФБР в имението на Тръмп " Мар-а-Лаг, по време на което управляващите иззеха чувствителни документи, в това число подобен, озаглавен " Информация за: президента на Франция ".

Не е известно дали въпросният документ съдържа детайлности за персоналния живот на Макрон. Rolling Stone също не удостовери дали конфискуваната информация по отношение на Макрон е била класифицирана или произлиза от американското разузнаване. Но списанието споделя, че " самото откриване на съществуването на документа е провокирало трансатлантическа полуда ".

Френски и американски чиновници сега се пробват да схванат какво е имал Тръмп за Макрон и държавното управление на Франция и да преценяват дали е имало доста нарушаване на националната сигурност.

ФБР: Вероятно Тръмп е съхранявал непозволено секретни документи

Разследването против експрезидента е разкрило нередности

Обществено обаче френското държавно управление резервира безмълвие.

" Няма да разясняваме правосъдните процедури в непозната страна - в този случай Съединените щати ", сподели представител на Елисейския замък.

Тръмп има дълга история на подмятания, че знае уличаваща информация за хора към него - от другари до политически съперници до държавни чиновници - даже когато не знае.

Магнатът на недвижимите парцели се издигна до политическа популярност, като подправено популяризира познанията си за акта за раждане на Барак Обама. След това, един път встъпил в служба, Тръмп постоянно обещаваше, само че в никакъв случай не дава доказателства за хипотетичните си врагове, откакто неправилно твърдеше, че ще излязат детайлности, показващи, че Обама е подслушвал Тръмп Тауър в Ню Йорк.

Той също по този начин постоянно загатва за " спорове ", които са или пресилени, или несъществуващи във връзка с хора като някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми или Робърт Мълър, които ръководеха следствието за връзки сред акцията на Тръмп и Русия.

По-късно Тръмп даже беше импийчмънт поради обвинявания, че е задържал военна помощ за Украйна като лост, с цел да накара украинския президент Володимир Зеленски да проверява сина на тогавашния претендент за президент Джо Байдън.

Тръмп и Макрон имаха тежки връзки по време на мандата на президента на Съединени американски щати.

Докато двамата в началото общуваха другарски - с Тръмп, който държеше ръката на Макрон, прегръщаше го и даже изтриваше пърхота от рамото на френския си сътрудник - в последна сметка те се сблъскаха по политиката за НАТО и изолационизма на Тръмп, наред с други тематики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР