Длъжностни лица откриха 125 килограма рог на носорог в гипсови

...
Длъжностни лица откриха 125 килограма рог на носорог в гипсови
Коментари Харесай

Виетнам конфискува 125 килограма рог на носорог

Длъжностни лица откриха 125 кг рог на носорог в гипсови отливки. Петдесет и пет части рог от носорози бяха открити затворени в гипсови части на летище във виетнамската столица, обявиха управляващите. Това се случва в миг, когато страната се пробва да разбие мрежи за контрабанда на диви животни. Комунистическата страна е по едно и също време център за ползване и известна директна точка за многомилиардната търговия с скотски елементи. Внимателно прикритата 125-килограмова пратка провокирала подозрение у митничарите на летището в Ханой. Сканирането ѝ посочило огромни рога на носорог и по-малки части. Полицаите употребявали дървени пръчки, с цел да разчупят отливките.
"Отне половин ден, с цел да ги разтворим ", сподели източник от защитата на летището пред Агенция Франс Прес. Не беше ясно незабавно от коя африканска страна произлиза пратката. Частите бяха открити в същия ден, в който полицията арестува основен обвинен за трафик на диви животни и други двама мъже, откакто в транспортното им средство на паркинг бяха открити седем замразени натрупа на тигри.
Роговете на носорог са изключително скъпи за контрабандистите - един кг доближава цена до 60 000 $.
Той се търси във Виетнам, където някои считат, че може да помогне за лекуване на заболявания след смилането му на прахуляк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР