Длъжни сте да ни осигурявате руски газ. Това е мнението

...
Длъжни сте да ни осигурявате руски газ. Това е мнението
Коментари Харесай

Вучич към България: Длъжни сте да ни осигурявате руски газ

Длъжни сте да ни осигурявате съветски газ. Това е мнението на сръбският президент Александър Вучич.

" България заяви, че ще спре вноса на руски газ. Не съм сигурен, че това е толкоз елементарно за реализиране ", сподели Вучич при визитата си в Пожега и добави: " Ние доста просто споделяме - желаеме руски газ от Балкански поток. Вие ни доставете /газа, бел.ред./ до нашия газопровод, за което си плащаме, а това, което вие желаете, си е ваша работа, това не е проблем за нас ", сподели още Вучич.

Според него Сърбия би трябвало да получава съветски газ, " тъй като страната му заплащала директните такси за газа от Русия, който минава по Турски поток през България "

Вучич, който е и водач на ръководещата Сръбска прогресивна партия е претендент за втори президентски мандат на идните избори на 4-ти април.

Коментарът му е във връзка казаното през вчерашния ден от българския финансов министър Асен Василев. " В актуалната обстановка договаряния с " Газпром " няма да има. Има други възможности. Старите тръби на трансбалканския поток. Там имаме потенциал към 20 милиарда куб. м и може да се употребява в двете направления, на нас ни би трябвало 3 милиарда куб. м. Има доставки от Катар, Алжир. Това е общоевропейска тактика. Следващите 1-2 седмици ще се разиска на европейско равнище да се направи общ газов контракт за целия Европейски Съюз. Очакваме през лятото този механизъм да проработи ", сподели Василев пред БНР.

" Изявленията на формалните лица от България, че няма да удължат контракта за закупуването на газ от Русия са празни сънища, тъй като няма от къде да запълнят газопровода с изключение на от Русия ", сподели от своя страна шефът на държавното сдружение " Сърбия газ " Душан Баятович. Пред проправителствената телевизия " Пинк " той добави: " България не може да спре закупуването на руски газ, тъй като самата тя ще остане без газ. Лично смятам, че това е политическо изказване, което се дължи на натиска против България, само че това е и напън против Сърбия и Унгария ", сподели още Баятович.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР