„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради

...
„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради
Коментари Харесай

Московски: Длъжни сме да спрем войната по пътищата

„ Длъжни сме да спрем войната по пътищата, освен поради срещите на министри с премиера Бойко Борисов ", съобщи министърът на превоза Ивайло Московски по бТВ.

По думите му борбата е сложна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „ Имаме обвързване да изправим неща в системата, само че зависи от манталитета на самите хора ", безапелационен е Московски.
Според него премахването на предупредителните табели за съществуването на камери по пътищата ще даде добър резултат.

„ Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, с цел да можем респективно през цялото си пътешестване да бъдем на щрек ", разяснява министърът.

Той добави, че всички малки врати в системата могат да бъдат залостени и по този метод да се улесни работата на контролните органи.
В министерството следва законът за пътищата да бъде разграничен на три обособени закона: един, който да дава отговор за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на транспортните средства.

Държавата дава 224 млн. на БДЖ
Транспортният министър удостовери, че БДЖ ще получи помощ от страната в размер на 224 млн. лева По този метод ще може да продължи тактиката по излекуване на железниците.
„ Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, тези пари ще би трябвало да бъдат възобновени в някакъв миг ", разясни Московски.
Той е безапелационен, че сдружението може да бъде оздравено.

Концесията на Летище „ София "
„ Концесията е потребна за страната ", безапелационен е Московски. По думите му точно с помощта на концесии летищата във Варна и Бургас сега наподобяват по напълно друг метод.
„ Ако имаме неточно държание на концесионери, концесиите се приключват за броени дни. Държавният интерес е оптимално предпазен ", разясни министърът.

„ Раздаването " на шофьорски книжки
„ Във всички контролни органи съществува риск от корупция ", разяснява арестите в ДАИ транспортният министър.
По думите му методът, по който се организират изпитите сега, на процедура пресича всевъзможни разновидности за преписване.
Той добави, че е допустимо страната да стартира да купува коли, с които се да се организират изпитите по кормуване. „ Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на претендента, никой не може да следи по какъв начин е закрепена камерата в колата ", разяснява Московски.
„ Всичко чух от автошколите като упреци към страната, какъв брой от тях са подали сигнал, че най-малко един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула! ", възмути се министърът.

Отпадането на роуминга
„ Без значение къде се намирате ще употребявате националния си тарифен проект ", безапелационен е Московски.
По думите му в отпадането на роуминга няма „ малък шрифт " и скрити условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР