„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради

...
„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Длъжни сме да спрем войната по пътищата

„ Длъжни сме да спрем войната по пътищата, освен поради срещите на министри с премиера. Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски в ефира на БТВ.

По думите му борбата е сложна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „ Имаме обвързване да изправим неща в системата, само че зависи от манталитета на самите хора”, безапелационен е Московски.

Според него премахването на предупредителните табели за съществуването на камери по пътищата ще даде добър резултат. „ Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, с цел да можем респективно през цялото си пътешестване да бъдем на щрек”, разяснява министърът.

Той добави, че всички малки врати в системата могат да бъдат залостени и по този метод да се улесни работата на контролните органи. "В министерството следва законът за пътищата да бъде разграничен на три обособени закона: един, който да дава отговор за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на транспортните средства ", разкри Московски.

Транспортният министър удостовери, че БДЖ ще получи помощ от страната в размер на 224 млн. лева "По този метод ще може да продължи тактиката по излекуване на железниците. Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, тези пари ще би трябвало да бъдат възобновени в някакъв момент”, разясни Московски.

Той е безапелационен, че сдружението може да бъде оздравено.

„ Концесията на летище София е потребна за държавата”, безапелационен бе Московски. По думите му точно с помощта на концесии летищата във Варна и Бургас сега наподобяват по напълно друг метод. „ Ако имаме неточно държание на концесионери, концесиите се приключват за броени дни. Държавният интерес е оптимално защитен”, разясни министърът.

„ Във всички контролни органи съществува риск от корупция”, разяснява арестите в ДАИ транспортният министър. По думите му методът, по който се организират изпитите сега, на процедура пресича всевъзможни разновидности за преписване. Той добави, че е допустимо страната да стартира да купува коли, с които се да се организират изпитите по кормуване. „ Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на претендента, никой не може да следи по какъв начин е закрепена камерата в колата”, разяснява Московски.

„ Всичко чух от автошколите като упреци към страната, какъв брой от тях са подали сигнал, че най-малко един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!”, възмути се той.

„ Без значение къде се намирате ще употребявате националния си тарифен план”, безапелационен е Московски. По думите му в отпадането на роуминга няма „ малък шрифт” и скрити условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР