Длъжни сме да приведем в действие българския етнически модел, за

...
Длъжни сме да приведем в действие българския етнически модел, за
Коментари Харесай

Карадайъ: Да приведем в действие българския етнически модел


Длъжни сме да приведем в деяние българския етнически модел, с цел да дадем добър образец на Балканите и на Европа, сподели в Търговище Мустафа Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи бе посетител на обичайния събор в местността "Баба Конду ", край търговищкото село Божурка.

Въпреки дъждовното време, и тази година тук се стекоха десетки хора от района и страната, с цел да благодарят за даровете на природата и да се помолят за здраве за фамилиите си.

Тук всяка година, без значение от етнос и вяра хората идват да търсят излекуване с голяма вяра. Това е празник на духа, тук чества душата, сподели в обръщението си Карадайъ. По думите му във времена на разделяне и опълчване, това място насочва най-хубавото обръщение към всички за единение и приемливост.

Кметът на Търговище Дарин Димитров също напомни, че местността "Баба Конду " събира всяка година и мюсюлмани, и християни, тъй като очакванията ни са общи. "Не вярвайте на тези, които строят стени, вярвайте на тези, които строят мостове ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР