Длъжни сме да помним най-важното, което Христо Ботев ни каза

...
Длъжни сме да помним най-важното, което Христо Ботев ни каза
Коментари Харесай

Главчев от Околчица: Да помним, да сме свободни и човеци!

Длъжни сме да помним най-важното, което Христо Ботев ни сподели – да бъдем свободни и на първо място – индивиди, съобщи ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, който дружно с народни представители участваха във всенародното поклонение на връх " Околчица " във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Председателят на Народното събрание се включи и в обичайния поход " По стъпките на Ботевата чета " до върха, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Главчев изрази задоволството си, че доста младежи са пристигнали във Врачанския Балкан, където " земята е напоена с кръвта на Ботев и неговите четниц ", с цел да отдадат заслужена респект към делото на революционера.

" Убеден съм, че вие ще придвижите през времето загатна за войводата и неговите четници, посредством вас стъпките му ще отекват из друмищата на България, посредством вас ще продължат да звучат стиховете на Ботев, близки и родни ", обърна се Димитър Главчев към присъстващите и продължи: " За следващ път на това най-високо място сме се събрали българи от разнообразни области на страната, с цел да заявим, че не сме не запомнили Ботев, неговата обич към народа, неговата битка и всеотдайност. Събрали сме се, с цел да поднесем единствената мечтана от него премия - " да каже нявга народът - умря сиромаха за истина, за истина и за независимост ", уточни още ръководителят на Народното събрание.

Димитър Главчев акцентира още, че би трябвало да се отдаде заслуженото и на тези, които са съхранили загатна за подвига на Ботев и са ни го предали.

" За другите генерации българи, без значение от времето, общественото състояние или географско местоположение, Христо Ботев е националният воин, събрал в себе си жаркост с креативен талант, младост със всеотдайност, лирика с битка ", акцентира още ръководителят на Народно събрание. Според него революционерът е идеалът за българин – горделив и хубав, герой по характер, стихотворец по душа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР