Длъжни сме да отговорим на притесненията на част от народните

...
Длъжни сме да отговорим на притесненията на част от народните
Коментари Харесай

ГЕРБ: ПП направиха редица спекулации, машините остават

„ Длъжни сме да отговорим на терзанията на част от народните представители, изключително след бурята от страсти, която наблюдавахме в две от парламентарните групи. Това, което Комисията по правни въпроси разиска и гласоподава, е ясно. Но с цел да няма спекулации, тъй като Политическа партия през днешния ден направиха редица спекулации, желая да разясня: Темата за гласуването на хартия и машина, е остаряла за ГЕРБ. Припомням, че сега обсъждахме и подкрепихме, е план на Българска социалистическа партия за това дали гласоподавателите да могат да избират дали да гласоподават с бюлетина или с машина. Всички медии и жители, които следиха процеса по взимане на решения в Комисия, знаят, че само, което се трансформира при машинното гласоподаване, е при преброяването. Флашките от машините се заместват от физическо броене на фишовете от машините. Категорично не дава отговор на истината изказванието, че вотът може да бъде манипулиран. Премахнахме и тъмната стаичка, оставихме единствено заслон, зад който да се гласоподава. Това сподели водачът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на ексклузивен брифинг на ГЕРБ в Народното събрание.

" Ако приказваме за демокрации, да не би в Европа, където се гласоподава с хартиена бюлетина, демокрацията да е лишила успеха на една партия. Спекулациите би трябвало да престанат, ние подсигуряваме избор на хората дали да гласоподават с машина или хартия ”, съобщи още Атанасова.

" По тематиката за публичните препоръки, ние от ГЕРБ отменяме своето предложение и в този момент предлагаме да се усили броя на техния състав. Темата регион “Чужбина ” е добре да го оспорваме, само че когато имаме явен отговор от парламентарните сили от къде в България ще бъде лишен мандат, с цел да го дадем за регион “Чужбина ”. Мандатът на регион Чужбина може да бъде еднакъв на трите Софийски региона. Направете такова предложение, ГЕРБ може да го поддържа ”, прикани Атанасова.

Относно опциите за сформиране на кабинет Атанасова изясни, че към момента важи предлагането на ГЕРБ за диалог с всички политически сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР