Джузепе от Палермо се прочу, след като не се отказа

...
Джузепе от Палермо се прочу, след като не се отказа
Коментари Харесай

96-годишен мъж стана най-възрастният абсолвент в Италия

 Джузепе от Палермо се прочу, откакто не се отхвърли да се дипломира даже в изискванията на пандемия.

Джузепе Патерно споделя, че е от оскъдно семейство и по този начин и не му останало време да приключи висше обучение. Когато бил млад, избухнала Втората международна война и го взели във флота. След като се върнал вкъщи, почнал работа в железниците и не останало време за учене. Но любовта към книгите и науката не отслабвала и най-после се решил.

" Казах си: " Сега или в никакъв случай! ". През 2017 година се записах. Знам, че е малко късно, изключително за 3-годишно образование, само че си споделих: " Да забележим какво мога да направя ". ", изяснява Джузепе Патерно.

Преподавателите му споделят, че макар че бил с повече от 70 години по-възрастен от състудентите си, Джузепе в действителност се справял добре и имал високи оценки. Дори пандемията не съумяла да спре ученолюбивия дъртак, който се приспособил към отдалеченото образование, предава Нова тв.

" Отварям компютъра. Има особено приложение. Признавам, че компютрите не са моята пристрастеност. Но трябваше да взема този изпит по социология и ми се постановяваше да го употребявам. Социологията е относително комплицирана материя. Надявах се да изкарам ", споделя Джузепе.

Изпитът по социология бил взет, както и всички останали. На 29 юли Джузепе публично придобил дипломата си по " История и философия " от Университета на Палермо. Новоизпеченият историк споделя, че това не е краят. По време на следването се срещнал с тематики, които не изучил в елементи и в този момент считал да продължи да ги преглежда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР