Джузепе Конте вероятно отново ще е премиер на Италия. За

...
Джузепе Конте вероятно отново ще е премиер на Италия. За
Коментари Харесай

Конте отново ще е премиер на Италия

Джузепе Конте евентуално още веднъж ще е министър председател на Италия. За това се споразумяха след дни на разногласия антисистемното Движение   " Пет звезди " (ДПЗ) и Демократическата партия (ДП). Кой ще оглави съдружният им кабинет, бе главен проблем в договарянията. Вчера обаче изниква нова спънка. Лидерът на ДПЗ Луиджи ди Майо желае да е вицепремиер, макар че Директива за птиците е срещу. " Проблемът не е в Ди Майо, а в това, че в случай че министър председателят е от Движение " Пет звезди ", то вицепремиерът би трябвало да е от Демократическата партия ", написа в Туитър зам.-лидерът на Директива за птиците Андреа Орландо.

В сряда следобяд представители на двете партии започнаха следващ кръг от диалози с президента Серджо Матарела, който би трябвало да им даде мандат за сформиране на ново държавно управление. Въпреки това се чакат нови трудности пред партиите, в случай че и когато съумеят да реализират съглашение - членовете на „ Пет звезди “ ще гласоподават онлайн за това дали да има нова коалиция с досегашната съпротива.

 VOX POPULI

Според допитване на в. " Кориера каузи сера " съвсем половината от поддръжниците на „ Пет звезди “ поддържат коалиция с демократите. По-малко от една трета пък желаят да се върнат в обединяване с крайнодясната „ Лига “ на Матео Салвини. Само 13% желаят нови избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР