Джулия Робъртс има всички възможни основания да празнува 30 години

...
Джулия Робъртс има всички възможни основания да празнува 30 години
Коментари Харесай

$300 000 получава Джулия Робъртс за „Хубава жена“

Джулия Робъртс има всички вероятни учредения да чества 30 години от премиерата на „ Хубава жена “ – кино лентата, който я трансформира в звезда. И в случай че за своята героиня тя получава единствено 300 000 $, то за идната си роля в „ Да умреш млад “ прибира 3 милиона. Ричард Гиър също е удовлетворен от „ Хубава жена “ – излиза от случката с 3 милиона по-богат, а идващите му участия са оценени сред 5 и 7 милиона. Ето и няколко забавни обстоятелството за сантименталната драма на режисьора Гари Маршал, който умря през 2016 година.   

1. Джулия е била пъклен нервна при фотосите на първата любовна сцена. Младата актриса е била под толкоз мощен стрес, че на челото й изкача вена – Гари Маршал отива в леглото при Джулия и Гиър и двамата с Ричард стартират да масажират главата й, с цел да се освободи от напрежението.

2. Гиър не желал да се ангажира с ролята, страхувайки се, че сантименталната комедия може да напакости на кариерата му. На пробите пред камерите обаче се оказва, че 40-годишният тогава Ричард и 22-годишната Джулия имат страхотна химия. За да го убеди, че са подобаваща екранна двойка, Робъртс пъхала в джобовете на Гиър умолителни бележки, в които пишела, че той би трябвало да съгласи непременно. По-късно Ричард споделя, че точно поради тези трогателни бележки той се навил на ролята. 

3.    В първичния вид на сюжета хепи енд липсвал – към този момент някогашната продажница Вивиан самотна напуща Ел Ей. Но продуцентите вземат решение, че този процес на събитията няма да зарадва феновете и изрично изискват от екипа на Маршал да завърши историята във възторжено-оптимистичен жанр: влюбеният милионер води своята Пепеляшка в Ню Йорк.  

4.    Филмът е трябвало да се споделя „ 3000 “ – това е сумата, за която Вивиан се съгласява да бъде в услуга за седмица на милионера. Но в саундтрака на лентата влиза парчето на Рой Орбисън Pretty Woman и нещата идват на мястото си.

5.    Червеното палто на Вивиан от първите фрагменти е купено за 30 $ в деня на фотосите от улични продавачи.

6.    Продуцентите първо преговаряли за ролята на Вивиен с Моли Рингуолд / “16 свещи “/, „ Красива в розово “/, която обаче отхвърля да играе „ нощна пеперуда “. По-късно тя ще признае, че това е най-голямата неточност в кариерата й.  След нея да бъдат Вивиен отхвърлят Дарил Хана, Джоди Фостър – поради застъпване в графика, Сандра Бълок.

7.    Прелестите на топ модела Шели Мишел са на постера за кино лентата – единствено главата е на Джулия Робъртс.

8.    Първоначалният бюджет на „ Хубава жена “ е 14 милиона $. След безумния триумф по целия свят и приходите от 463 милиона всички от екипа получават спомагателни бонуси.

9.    Бърт Рейнолдс пръв получава офертата да изиграе милионера. По-късно той ще каже, че не го е гняв чак толкоз за пропуснатия хонорар, що се касае за пропусната опция да бъде в едно легло с Джулия Робъртс.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР