Джулия Грило, министър на здравеопазването на Италия Новото популистко правителство

...
Джулия Грило, министър на здравеопазването на Италия Новото популистко правителство
Коментари Харесай

Италианското правителство смекчи закон за задължително ваксиниране на децата


Джулия Грило, министър на опазването на здравето на Италия

Новото популистко държавно управление на Италия, подкрепяно от партии, флиртуващи с придвижването срещу имунизациите, смекчи през днешния ден закон за наложително имунизиране на децата, съобщи ДПА.

Родителите към този момент няма да би трябвало да демонстрират публично уверение за имунизиране, с цел да записват децата си в учебно заведение, споделиха просветителният министър Марко Бузети и здравният министър Джулия Грило.

Вместо това ще им бъде разрешено да показват " лично уверение ", с което да заявят от свое име, че отговорностите за имунизиране са изпълнени.

В Италия хората, които вършат погрешни изказвания в " лично уверение ", може да бъдат подложени на наказателно гонене. Но вероятността да бъдат хванати е относително дребна.

Грило сподели, че тя персонално има вяра във имунизациите, и обявявайки, че е бременна, съобщи, че детето ѝ ще бъде имунизирано.

Миналата година в Италия при ръководството на друго държавно управление стана наложително имунизирането на деца под 17-годишна възраст против 10 заболявания, в това число морбили, рубеола, магарешка кашлица, хемофилус инфлуенце, заушки и варицела.

Мерките бяха признати след необятно разпространяване на морбили, породено от рухване на равнището на имунизиране под безвредния предел от 95 %.

Грило сподели, че ситуацията се усъвършенства, откакто равнището на имунизиране на бебета срещу морбили се е нараснало от 87,3 % през 2016 година на 91,7 % предходната година.

Според нея обаче родителите имат " основателни подозрения " към имунизациите, а скоро в Народното събрание ще бъде разисквано по-обстойно преправяне на разпоредбите за имунизирането.

Миналата година съпартиецът на Грило от " Движение 5 звезди " Карло Сибилия сподели, че единствената " наложителна и незабавна ваксина ", от която се нуждае Италия, е против " нелепостта " на наложителните ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР