Джулия Флешер Кох е съпруга на покойния милиардер Дейвид Кох,

...
Джулия Флешер Кох е съпруга на покойния милиардер Дейвид Кох,
Коментари Харесай

Коя е Джулия Кох и как тя се превърна в една от най-богатите жени в света?

Джулия Флешер Кох е брачна половинка на починалия милиардер Дейвид Кох, който дружно с брат си управляваше американския промишлен колос Koch Industries. Наскоро тя стана една от най богатите дами в света, написа Business Insider.

Кох, който умря през август 2019 година на 79-годишна възраст, e имал благосъстояние, оценено на 53,5 милиарда $, което значи, че той и брат му Чарлз са били седмото най-богато американско семейство в класацията на Forbes 400.

Oт Bloomberg правят оценка положението ѝ на 61.6 милиарда $, което я прави най-богатата жена в света. Според Forbes обаче то възлиза на 43 милиарда $, с които се подрежда на трето място след Франсоа Бетенкорт Майерс (наследницата на L`Oreal) и Алис Уолтън (наследницата на Walmart).

Част от разминаването в резултатите се дължи на другите оценки на компанията, както и на разминаванията в информацията за размера на положението, което Кох оставя на децата си. Дейвид Кох е имал и недвижими парцели на стойност 143 млн. $ в Ню Йорк, Хамптънс, Аспен и Флорида, само че след гибелта му тяхната орис е незнайна.
 Кои са най-богатите фамилии в Съединени американски щати?
Кои са най-богатите фамилии в Съединени американски щати?

Всичките 25 семейства в листата имат общо $722 милиарда

Дейвид и Джулия са били женени 23 години. Родена и израснала в Айова, тя се реалокира в Ню Йорк през 1984 година и става част от живота на висшето общество. Работила е като помощник на стилния дизайнер Adolfo и е снимана на редица всемирски събития.

Двамата с Дейвид се виждат за пръв път на " сляпа среща ", уредена от другари през 1991 година, която е и началото на връзката им. След 5 години те се женят в дома на Кох в Хамптънс. От 2004 година насам фамилията живее е 18-стаен апартамент в емблематична постройка в Ню Йорк, където са били реди милиардери, в това число и Джон Рокфелер. Покупката е била за 18 млн. $.

Те имат три деца Дейвид-младши, Мери Джулия и Джон Марк, а Джулия Кох се трансформира в уважавана и известна фигура измежду висшето общество в Ню Йорк.

Тя е президент на фондацията " Дейвид Х. Кох ", която е дала повече от 200 млн. $ за разнообразни дела, в това число просвета и медицински проучвания, обучение и изкуство, съгласно уеб страницата им.

Дейвид и Чарлз са дарили най-малко 100 млн. $ за подкрепяне на политическото придвижване Tea Party и укрепването на Републиканската партия от 70-те години на предишния век, съгласно The New York Times.

Преди да стане президент на фондацията на починалия си брачен партньор, Джулия е била в съвета на шефовете на американското учебно заведение за балет, като е управлявала и събития за разнообразни фондации.
 25-те най-богати дами в Русия съгласно Forbes
25-те най-богати дами в Русия съгласно Forbes

Елена Батурина ​​остават на върха на листата с 1,2 милиарда долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР