Джулиани ще се пледира за невинен по делото на окръг Фултън, отказва се от обвинение

...
Руди Джулиани, бившият адвокат на Доналд Тръмп, ще се откаже
Коментари Харесай

Руди Джулиани, бившият адвокат на Доналд Тръмп, ще се откаже от обвинения и ще се пледира за невинен по делото на окръг Фултън, Джорджия, по което е обвинен заедно с бившия президент, според неговия говорител.

Тръмп и няколко други обвиняеми вече са подали молби за отказ и са се признали за невинни.

„Мога да потвърдя, че намерението му е да се откаже“, каза Говорителят и политически съветник на Джулиани Тед Гудман.

Джулиани е изправен пред 13 обвинения, свързани със случая на рекет, в който 19 души са обвинени, че са действали като „престъпно начинание“ в усилията си да отменят вота в Джорджия, след като президентът Джо Байдън спечели.

Джулиани, който е обвинен, че ръководи усилията, се предаде на властите на окръг Фултън на 23 август, представяйки снимка от резервацията и пръстови отпечатъци. Той беше освободен срещу гаранция от 150 000 долара.

Адвокатът на Джулиани, базиран в Атланта, каза в сряда, че мнозинството от обвиняемите се отказват от обвинение, ако им бъде дадена възможност да го направят. Явяването при изправяне не е задължително за обвиняемите от Джорджия.

„99% от времето обвиняемите избират да се откажат от официалното изправяне и да не се налага да се явяват, ако съдията го разреши“, каза адвокатът Браян Тевис.< /p>

Тръмп също беше обвинен в началото на август във федерално дело, в което се твърди, че той и шестима необвинени, неназовани предполагаеми съзаговорници са се намесили в мирното предаване на властта след загубата му от Байдън през 2020 г. Друг адвокат на Джулиани, Робърт Костело, каза пред CBS News, че Джулиани „изглежда“ е един от онези неназовани предполагаеми съзаговорници.

Тръмп се е признал за невинен по това дело. Той и Джулиани отрекоха да са извършили нарушение и в двата случая.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР