Джулиан Асандж отмени планираната си за днес поява на балкона

...
Джулиан Асандж отмени планираната си за днес поява на балкона
Коментари Харесай

Създателят на "Уикилийкс" отмени планираното си изявление

Джулиан Асандж анулира плануваната си за през днешния ден поява на балкона на еквадорското посолство в Лондон, в което живее от пет години, защото му следва среща с английските управляващи, оповестиха юристите му, представени от ДПА и bTV. " Не желаеме да сме предубедени за срещата ", сподели пред осведомителна организация Прес Асошиейшън един от юристите на Асандж, Мелинда Тейлър.

Асандж беше оповестил, че към 13 ч. локално време ще означи тъкмо пет години, откогато потърси заслон в посолството, с цел да избегне арест и получи политическо леговище от Еквадор.

През 2012 година австралийският жител, който по това време беше разследван от Швеция за полово посягане, се притесняваше от арест и екстрадиция в Съединени американски щати за публикуването на секретни документи за войните в Ирак и Афганистан от неговата онлайн платформа.

Правният екип на господин Асандж резервира оптимизъм, че може да се откри удовлетворяващо решение, което съблюдава английската законова процедура и наред с това възвръща свободата и достолепието на господин Асандж, се споделя в изказване на юридическия му екип, представено от ПА.

През май шведските прокурори изненадващо прекратиха траяло седем години следствие против Асандж по обвинявания в полови закононарушения и анулираха заповедта за ареста му. Но английската полиция към момента има намерение да го задържи, в случай че той напусне убежището си в посолството.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР