Джулиан Асандж многократно е нарушавал условията, при които му беше

...
Джулиан Асандж многократно е нарушавал условията, при които му беше
Коментари Харесай

Екстрадират основателя на ”Уикилийкс”?

Джулиан Асандж неведнъж е нарушавал изискванията, при които му беше предоставено леговище в еквадорското посолство в Лондон. Това съобщи ексвадорският президент Ленин Морено, а по-късно стана ясно, че Асандж може да бъде екстрадиран напълно скоро.
Отношенията сред Асандж и неговите домакини се утежняват от месеци. Той ги упрекна, че нарушават главните му права, откакто беше блокиран достъпът му до интернет и мобилен телефон.

Еквадор обаче е безапелационен, че Асандж не може да се меси в работата на други страни, тъй като се намира на екдвдорска територия и страната носи отговорност за него.

Асандж получи леговище в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година, с цел да избегне екстрадиция в Швеция, където беше разследван за хипотетично обезчестяване.

Обвиненията по-късно отпаднаха, само че австралиецът се притеснява, че Швеция може да го депортира в Съединени американски щати, където е застрашен от затвор до 35 година или даже смъртна присъда за издание на секретни документи на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР