Джули Мартин е млад клиент, който се интересува от онлайн

...
Джули Мартин е млад клиент, който се интересува от онлайн
Коментари Харесай

Историята за Джули и обувките в интернет

Джули Мартин е млад клиент, който се интересува от онлайн извършването на покупки. Веднъж се случило да разгледа обувки в сайта Zappos Когато ги видяла, си споделила, че са " сладки ". Но единствено толкоз. Джули решила, че няма потребност от още един чифт обувки и напуснала уеб страницата. Малко след това реклама на същите обувки почнала да я преследва на всички места - във всеки интернет адрес, който посещавала.

" В продължение седмици всеки уебсайт, в който влизах, ми показваше тези обувки ”, описа тя пред " Ню Йорк Таймс ". " Това е много остроумен маркетингов инструмент. Но е малко плашещ, изключително в случай че не знаеш какво става ”, разяснява още Джули. И добавя, че към банера фантом се включила и реклама на още един тип артикул: диетични лекарства, които отдавна поръчала онлайн. Споменът за употребяваните медикаменти я предиздвикал да се почувства зле.

Историята с Джули е от 2010 година Американците към този момент от дълго време привикнаха в интернет да им бъдат показвани категории от артикули , които се отнасят за техния усет и желания, добавя " Ню Йорк Таймс ". Било то реклами на екипировка за тенис, или на банкови заеми.

Навлезе рекламата на съответни артикули и услуги, които хората са потърсили и разгледали онлайн. Този тип маркетингова техника стана всепроникваща в САЩ след като бе възприета от Microsoft и Гугъл. Често тя кара хората да се усещат непрекъснато наблюдавани и е много злокобна - технологиите като че ли намират метод да схванат от какво се интересуваш и какво мислиш да си купиш даже да не си го потърсил в мрежата.

Високо персонализираният маркетинг се счита за пробив на бизнеса с цифрова реклама, защото показва на потребителите подобаващата реклама в точното време.

Арън Магнес, старши директор маркетинг и бизнес развиване на Zappos, коментира, че като цяло отзивите за този тип рекламиране са позитивни. Негови сътрудници акцентират преимуществото, че посредством него клиентите могат да получат отстъпки и да извличат други изгоди при повторното навестяване на рекламиран уебсайт, който към този момент са разгледали.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР