Джудистите ни ще открият сезона с Гран При на Португалия

...
Джудистите ни ще открият сезона с Гран При на Португалия
Коментари Харесай

Джудистите ни откриват сезона с турнир в Португалия

Джудистите ни ще открият сезона с Гран При на Португалия в Алмада. Схватките са от петък до неделя (27-29 януари). България ще бъде показана със 7 състезатели, водени от най-хубавия ни джудист Ивайло Иванов - европейски вицешампион, участник на Олимпийски игри. Капитанът на националите ще излезе в категория до 90 кг.

На татамито се завръща Денислав Иванов. Седмият на Европейското състезание през 2022 се възстановяваше от интервенция на коляното, която претърпя през лятото. Той ще започва в категория до 66 кг, в която ще има още един българин - Янислав Герчев, троент европейски вицешампион.

В състава са още Георги Граматиков (81), бронзов медалист от Европейското състезание до 23 година, Борис Георгиев (100), втори на шампионата за Големия шлем в Ташкент през 2021, както и две наши представителки при дамите. А точно Габриела Димитрова (52), пета на Големия шлем в Баку през 2022 година, и Лидия Брънчева (70), призьорка от европейски купи за кадетки и девойки.

Националите ще бъдат водени от мениджъра на отбора Ален Шмит, с който бяха и на лагер в Австрия преди този момент. Турнирът в Португалия събира 555 състезатели от 81 страни. Домакините ще бъда с най-вече състезатели - 40, Казахстан идва с 27 джудисти, а Франция и Бразилия с по 25. Монголия пък идва с 19 джудисти.

Програмата на българското присъединяване:

Петък, 27 януари:

Габриела Димитрова (52), Янислав Герчев и Денислав Иванов (66)

Събота, 28 януари:

Лидия Брънчева (70), Георги Граматиков (81)

Неделя, 29 януари:

Ивайло Иванов (90), Борис Георгиев (100).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР