Джудисти от 13 държави идват за шестото издание на турнира

...
Джудисти от 13 държави идват за шестото издание на турнира
Коментари Харесай

Топалов оупън събира джудисти от 13 държави в Панагюрище

Джудисти от 13 страни идват за шестото издание на шампионата „ Топалов оупън “ в Панагюрище. Схватките са през уикенда в „ Арена Асарел “.

В двудневния маратон се чакат рекорден брой от над 1000 състезатели от Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Гърция, Англия, Израел, Украйна, Молдова, Румъния, Черна Гора, Словения, Кипър и България.

У нас идват и гениите на водещия босненски клуб „ Рандори “, чийто ученик е международният първенец от 2017-а Неманя Маидов (90 кг).

Миналата година в конкуренцията се включиха 946 джудисти от 12 страни. А по време на шампионата бе и формалното изпращане на олимпийците ни Ивелина Илиева, Ивайло Иванов, и Янислав Герчев за игрите Токио 2022, които раздадоха куп и подписи на своите фенове.

Сега конкуренцията ще бъде за гении от 6 до 18-годишна възраст. Стартът е от 10 часа, формалното разкриване е от 13 часа.

„ С всяка измината година ползата към шампионата става все по-голям, което е показателно за равнището на състезанието– сподели Костадин Топалов, уредник на конкуренцията. - Всъщност на нашия шампионат среща си дават доста перспективни състезатели, които в идващите години ще следим на международни и европейски шампионати. “

По традиция след конкуренцията състезателите ще останат на тридневен лагер в Панагюрище.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР