„Искам да ме оставят на мира“: 93-годишната жена от остров Хилтън Хед е в съдебна битка за земята на семейството си

...
Джоузефин Райт и нейният покоен съпруг, Самуел Райт-старши, се преместиха
Коментари Харесай

Джоузефин Райт и нейният покоен съпруг, Самуел Райт-старши, се преместиха от Ню Йорк на остров Хилтън Хед, Южна Каролина, преди близо 30 години, за да търсят спокойствие и релакс в семейна собственост.

Парцелът от 1,8 акра земя е бил в семейството на съпруга й от Гражданската война и именно там те са продължили семейните традиции, организирали са събирания за Деня на благодарността и Коледа, засадили са дървета и храсти и са построили веранда, каза Райт.

Райт, която е на 93 години, придобива нотариалния акт за земята през 2012 г., след като съпругът й почина през 1998 г., каза внучката й Трейси Лав Грейвс.

Сега любимата земя на Райт е в центъра на съдебна битка със строителен предприемач, който иска да построи жилищен комплекс в съседство. Според The ​​Post and Courier, базираната в Джорджия Bailey Point Investment, LLC планира да построи 147 жилища.

Грейвс каза, че Бейли Пойнт преди това се е появила в къщата на баба си и е предложила 30 000 долара за земята на Райт, която тя е отказала.

По-късно предприемачът заведе дело през февруари 2023 г. срещу Райт, твърдейки, че нейната сателитна антена, навес и екранираната веранда навлизат в земята на предприемача и забавят строителството на нови домове.

Съдебният иск изисква премахването на структурите и търси „справедлива и адекватна компенсация за загубата на използване и удоволствие“ от тяхната собственост и разходи, свързани със забавяне на развитието.

Райт и Грейвс казаха, че оттогава са премахнали навеса и сателитната антена и се готвят да намалят размера на решетената веранда, когато Райт реши да подаде насрещен иск.

„Моята веранда не е в техния имот“, каза Райт пред CNN.

В дома на Райт. Домът на Райт. WJCL

Насрещният иск на Райт, подаден на 25 април и изменен през юни, обвини Бейли Пойнт в „постоянен залп от тактики на сплашване, тормоз, посегателство, за да включи този съдебен спор в опит да я принуди да продаде имота си“.

Насрещният иск също така обвини строителния предприемач в „осипване на имота й, ходене в нейния имот, рязане на храсти и храсти, изхвърляне на боклук, причинявайки мръсотия и отломки да покрият колата, къщата и съдържанието й“. В иска се казва, че Райт е била „лишена от мирното ползване на собствеността си“.

Bailey Point подаде отговор на насрещния иск на 24 май, отричайки всички тези твърдения. Предприемачът също отрече да се е опитвал да придобие земята на Райт и да му е казано, че не е за продажба.

Съдебната битка привлича ново внимание към историческото отчуждаване на земя, собственост на чернокожи. Райт каза пред CNN, че е загрижена, че предприемачът използва добре познати тактики за натиск, за да я накара да се предаде и да продаде земята си.

Адвокатите на Bailey Point не са върнали искането на CNN за коментар.

„Искам да ме оставят сам“, каза Райт. „Искам да живея в имота си, както винаги съм живял в мир и тишина.“

Те са се забъркали с грешния

Бакари Селърс, адвокат по граждански права и политически коментатор на CNN, който се застъпва за Райт, каза, че битките за земя с предприемачите в миналото са били проблем за хората Gullah Geechee – потомци на африканци, които са били поробени по долното крайбрежие на Атлантическия океан и принудени да работят с ориз , индиго и памукови плантации на Sea Island. Покойният съпруг на Райт беше Gullah Geechee.

„Земята им е толкова ценна“, каза Селърс. „Те (разработчиците) правят това от години. Това не е ново.”

Райт казва, че се надява нейната битка да вдъхнови други чернокожи земевладелци в остров Хилтън Хед да защитят собствеността си.

„Те никога не са успели да отвърнат на удара“, каза Райт. „Но след като видят някой да го прави, те ще разберат, че имат право да направят това, което направих аз.“

Битката на Райт за земя привлече вниманието на известни личности, включително звездата от НБА Кайри Ървинг, която дари $40 000 на GoFundMe, създадена за събиране на пари за нейните правни такси. Режисьорът Тайлър Пери също сподели историята на Райт в Instagram, казвайки: „Моля, кажете къде да се появите и от какво се нуждаете, за да ви помогне да се биете.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР