Джошуа остава непобеден след нокаут срещу Поветкин в 7-ия рундСветовният

...
Джошуа остава непобеден след нокаут срещу Поветкин в 7-ия рундСветовният
Коментари Харесай

Джошуа остава непобеден след нокаут срещу Поветкин в 7-ия рунд

Джошуа остава непобеден след нокаут против Поветкин в 7-ия рунд
Световният първенец в тежка категория Антъни Джошуа отбрани поясите си на IBO, WBA, WBO, побеждавайки след нокаут в 7-ия рунд своя конкурент Александър Поветкин. Срещата се игра на стадион,,Уембли “ пред 90 000 души, а това беше 22-и триумф за британеца на професионалния кръг (22-0, 21 КО). За руснака пък загубата от 28-годишния боксьор беше втора в кариерата след тази от Владимир Кличко през 2013 година.

Двубоят сред двамата стартира по-добре за 39-годишния някогашен олимпийски първенец от Атина 2004, който нанесе няколко точни десни крошета на противника си, а в края на първи рунд пласира десен ъперкът, който разкървави носа на Джошуа. Втората част не беше по-различна и руснакът продължи да бъде по-активен, като съкратяваше дистанцията с първенеца и не му позволяваше на собствен ред да дава отговор със своите мощни леви и десни прави. В третия и четвъртия рунд британецът промени тактиката си и съумя да удари на няколко пъти Поветкин в тялото, което разбалансира съветския боксьор и разреши на Джошуа последователно да стартира да го уморява. В началото на рунд номер 4 Поветкин получи аркада на лявата вежда след ъперкът на първенеца, само че все пак продължи равностойния темперамент на багра и през идващите две елементи. Ударите в тялото му обаче си споделиха думата и в 7-ия рунд пристигна развръзката на конфликта. Серия от десни крошета, леви прави и ъперкъти пратиха руснака в нокдаун, след който той съумя да се изправи. Впоследствие Джошуа нанесе своя гибелен удар след нова поредност от десни крошета и съдията на дуела Стив Грей отсъди механически нокаут 1:59 секунди преди края на частта.

Двамата боксьори приказваха след края на мача, като Джошуа беше очевидно благополучен и отдаде заслуженото на Поветкин, като в края на изявлението си за Sky Sports съобщи, че желае да се бие в идващия си мач с Дионтей Уайлдър.,,Поветкин е доста сложен конкурент и го потвърди довечера. Осъзнах, че той е здрав в главата и може да понесе доста удари, по тази причина се насочих към тялото. Отново завоювах с нокаут, открих десните си удари. Моята последваща цел номер 1 е да се изправя против Уайлдър. Единственото, което желая е да се удрям със съществени съперници. Ако Дилиън Уайт желае дуел с мен е също по този начин добре пристигнал “, приключи британецът. Поветкин също сподели няколко думи след втората си загуба на професионалния кръг и първа с нокаут.,,Чувствам се добре, аркадата ми е зашита, нокаутът не беше тежък “, съобщи руснакът. Следващият мач на Антъни Джошуа ще бъде на 13 април още веднъж на стадион,,Уембли “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР