Джорджия разследва заплахи срещу съдебните заседатели на Тръмп

...
Длъжностни лица в американския щат Джорджия разследват онлайн заплахи, отправени
Коментари Харесай

Длъжностни лица в американския щат Джорджия разследват онлайн заплахи, отправени срещу членове на голямото жури, повдигнало обвинение срещу Доналд Тръмп в понеделник.

Личната информация, включително адресите и снимките на съдебните заседатели, беше споделена в десни платформи.

Офисът на шерифа на окръг Фултън заяви, че е наясно със заплахите и се опитва да проследи онези, които стоят зад тях.

Самоличността на съдебните заседатели е оповестена публично в обвинителен акт, рутинна практика в Джорджия.

Но след като самоличността на съдебните заседатели беше оповестена публично, поддръжниците на бившия президент Тръмп изглежда събраха налична онлайн информация и публикуваха снимки и адреси до форуми, включително сайта на социалните медии Telegram.

Това идва само дни след като журито гласува да повдигне обвинение срещу г-н Тръмп по 13 обвинения, които включват рекет и намеса в изборите. Той каза, че обвиненията са политически мотивирани.

Длъжностни лица казаха, че заедно с личната информация на съдебните заседатели са били споделяни и заплахи срещу тях. Полицията казва, че заплахите може да се равняват на сплашване на съдебните заседатели.

"Нашите следователи работят в тясно сътрудничество с местни, щатски и федерални правоприлагащи органи, за да проследят произхода на заплахите в окръг Фултън и други юрисдикции", Фултън Окръжният шериф се казва в изявление.

Той каза, че е приел въпроса много сериозно и ще реагира бързо, за да гарантира безопасността на съдебните заседатели.

В едно съобщение, споделено във Facebook, потребител написа: „Мислех, че е справедливо да споделя няколко имена от това голямо жури.“

Публикацията, която включва възможни адреси и телефонни номера на няколко съдебни заседатели, по-късно беше премахната.

Други съобщения, публикувани от потребители в Truth social, сайтът, собственост на г-н Тръмп, призоваха поддръжниците на най-добрия републиканец да се „уверят, че [съдебните заседатели] не могат вървят по улицата“ и да ги направят „позорни“.

Съобщава се, че някои публикации включват насилствена реторика срещу Фани Уилис, прокурорът, който наблюдава случая на г-н Тръмп в Джорджия.

Двама репортери на NBC News, които писаха за инцидента с голямото жури, също бяха публикували собствените си предполагаеми адреси онлайн, съобщи агенция Ройтерс.

Медийните въпроси, организация с нестопанска цел, която наблюдава консервативните медийни организации, осъди споделянето на информация за съдебните заседатели като „списък с хитове“.

Грузия е извън правната система на САЩ, тъй като споделя самоличността на съдебните заседатели, което според нея е, за да позволи на обществото да има по-голяма вяра в правна система.

Но те не правят своите адреси или друга лична информация публична.

Г-н Тръмп, който е фаворитът за номинацията на републиканците да се кандидатира за президент на изборите през 2024 г., постоянно напада тези водещи дела срещу него.

По-рано този месец американските прокурори съобщиха за публикация, която той е написал в Truth на съдия, твърдейки, че целта й е да сплаши хората, замесени в дело срещу него.

Междувременно жена в Тексас е обвинена в заплаха за убийство на съдия, който наблюдава друго дело срещу г-н Тръмп.

Миналата седмица агенти на ФБР убиха въоръжен мъж в Юта, който според съобщенията е отправил смъртни заплахи срещу Джо Байдън, няколко часа преди президентът да кацне в щата. Той привлече вниманието на федералните агенти, след като публикува заплаха в Truth Social. Компанията алармира Националния център за операции за заплахи на ФБР.

В четвъртък канадска жена беше осъдена на 22 години затвор в САЩ за изпращане на писмо, наситено с рицин, до Доналд Тръмп когато беше президент.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР